• Επί οκτώ έτη, ο Κωστής Σιμιτσής «μελετούσαν» (μεγαλόπνοα) έργα για τον Δήμο Καβάλας και δεν ενδιαφέρθηκαν να αποκαταστήσουν, για παράδειγμα, τον κατεστραμμένο, σε κάποια τμήματα, ασφαλτοτάπητα στην οδό 7ης Μεραρχίας, που αποτελεί την κύρια είσοδο και έξοδο της πόλης. Για να δείξει, μάλιστα, στους δημοσιογράφους τον «όγκο» των μελετών που έγιναν στις δύο θητείες του, πρόβαλε μία φωτογραφία με δύο τεράστια χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν τις διάφορες μελέτες για την ανάπλαση του κτιρίου της Μεγάλης Λέσχης. Εντυπωσιακή, πραγματικά, η φωτογραφία, αλλά δεν ήταν αρκετή, για να εξασφαλίσει στον ίδιο και στο συνδυασμό του την επανεκλογή στη διοίκηση.
  • Είπε, ακόμα, ότι από το 2010 έως και το 2014, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) κατασκεύασε 192 χιλιόμετρα δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Αλήθεια, πόσα χιλιόμετρα οδικού δικτύου ασφαλτόστρωσε στο ίδιο χρονικό διάστημα; Δεν μπορούσαν να γίνουν, τότε, ασφαλτοστρώσεις, ανέφερε ο Θόδωρος Μουριάδης (πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας), διότι οι δρόμοι ήταν σκαμμένοι για να κατασκευαστούν τα δίκτυα. Δηλαδή, από το 2010 έως και το 2014, η δημοτική αρχή περίμενε να τελειώσει η κατασκευή των δικτύων για να ρίξει άσφαλτο; «Κλείνοντας μερικές λακκούβες, δεν αλλάζει η φυσιογνωμία της πόλης», σχολίασε ο Κ. Σιμιτσής. Επειδή του άρεσε μία πόλη με δρόμους που θύμιζαν «πεδίο μάχης», γι’ αυτό δεν τόλμησε να διαταράξει τη φυσιογνωμία της; Μάλλον, ο πρώην δήμαρχος θεωρούσε τους δρόμους με τις λακκούβες «τουριστική ατραξιόν» για την Καβάλα.
  • Στις δύο θητείες του, λοιπόν, ο Κ. Σιμιτσής έκανε πολλές μελέτες και λίγα έργα. Περίμενε οι μελέτες να «ωριμάσουν» και να βρεθεί χρηματοδότηση, για να υλοποιήσει κάποια έργα. Τα χρόνια πέρασαν, οι μελέτες «ωρίμαζαν», αλλά το αποτέλεσμα ήταν αναντίστοιχο με τον «οργασμό» στις μελέτες. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι που ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση, ότι η μελέτη είναι κομμάτι και όχι όλο το έργο. Είναι το Α, αλλά για να φτάσουμε στο Ω (έργο) μεσολαβούν κι άλλα στάδια. Χωρίς μελέτη, δεν μπορεί να κατασκευαστεί το έργο. Η μελέτη, όμως, δεν είναι έργο. Ο πολίτης θα ρωτήσει τον δήμαρχο πόσα έργα έκανε στη θητεία του, όχι πόσες μελέτες ετοίμασε.
  • Μπορεί ο Κ. Σιμιτσής να μην άφησε στον Δήμο Καβάλας «απόθεμα» σε έργα, σίγουρα άφησε μεγάλο απόθεμα μελετών, για τις επόμενες διοικήσεις. Θα μείνει στην ιστορία, λοιπόν, ως ο δήμαρχος των μελετών για τα μεγαλόπνοα έργα. Εκείνος ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών των Καβαλιωτών και, τελικά, την τρίτη φορά δεν τον ξεπέρασε. Σήμερα, ζητάει από τη δημοτική αρχή και τη δήμαρχο, να κάνουν μέσα σε πέντε έτη, ότι δεν πρόλαβε (και δεν ήθελε) να κάνει εκείνος σε οκτώ. Είναι πολύ πιθανό, αν συνέχιζε στη διοίκηση, στο κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων, π.χ., να χρησιμοποιούσαν τον παλιό ηλεκτρονικό πίνακα με τα καμένα λαμπάκια! Γιατί, αλλάζοντας τα καμένα λαμπάκια, δεν αλλάζει η φυσιογνωμία της πόλης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ