• Μερικά καρντάσια έμαθαν να κραυγάζουν και να αναθεματίζουν, για κάθε πρόβλημα που τους δημιουργεί μία «ταλαιπωρία», ή ξεβόλεμα, στην καθημερινότητα τους. Έτσι έγινε, για μία ακόμα φορά, όταν χιόνισε στην πόλη της Καβάλας και στρώθηκε το χιόνι στους δρόμους, που βρίσκονται σε μικρό υψόμετρο από τη θάλασσα. Όσοι και όσες οδηγούσαν εκείνη την ώρα, που το χιόνι έπεσε πυκνό, ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο και άρχισαν να διαμαρτύρονται.
  • Με την πρώτη ευκαιρία τα «έχωσαν» στους ανίκανους αρμόδιους, που δεν φρόντισαν να κρατήσουν καθαρό το οδικό δίκτυο, με συνέπεια να σημειωθούν ατυχήματα. Όφειλαν, είπε μία συμπολίτισσα, που βρισκόταν σε κατάσταση στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού, να είναι προετοιμασμένοι, διότι ήταν γνωστό πως έρχεται το κύμα κακοκαιρίας.
  • Μάλιστα. Τα καιρικά φαινόμενα, όμως, είναι απρόβλεπτα, ακόμα κι όταν είναι γνωστό ότι θα συμβούν. Επειδή έγινε έγκαιρη πρόγνωση της κακοκαιρίας, δεν είναι δυνατό ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας να ξέρει πότε, που και με ποια ένταση θα «χτυπήσει» την περιοχή.
  • Επιπλέον, μερικοί έχουν την εντύπωση ότι η χώρα, άρα και οι θεσμικοί φορείς όπως είναι η περιφερειακή και η τοπική αυτοδιοίκηση, λειτουργούν σε ένα περιβάλλον κανονικότητας. Και ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Σκανδιναβία και όχι στο νότιο τμήμα των Βαλκανίων.
  • Ωστόσο, εκτός από τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας, φαίνεται ότι ήταν απροετοίμαστα και τα καρντάσια που κραύγαζαν. Ερωτώ ποιο καρντάσι είχε λάβει τα μέτρα του, ώστε να αποφύγει τον αποκλεισμό στο δρόμο; Διότι, όταν βλέπει κάποιος ότι αρχίζει να χιονίζει πυκνά, πρέπει να σταματήσει το όχημα του στην άκρη, να βάλει τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να συνεχίσει την πορεία του. Πόσα καρντάσια είχαν αλυσίδες, πόσα τις χρησιμοποίησαν και πόσα γνώριζαν πως θα τις χρησιμοποιήσουν, για να μη προκαλέσουν μποτιλιάρισμα λόγω ακινητοποίησης του οχήματός τους;
  • Και επιτέλους, κάποτε πρέπει να σταματήσουμε να κραυγάζουμε και να αναθεματίζουμε μόνο και να δείξουμε υπευθυνότητα ως άτομα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ