• Τρεις καλαθοσφαιριστές με καταγωγή από την Καβάλα διεκδικούσε τα τελευταία τρία χρόνια η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας (Energean Kavala B.C.), αλλά και οι τρεις συμφώνησαν να αγωνιστούν στον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης! Ο σύλλογος Ελευθερούπολης ανακοίνωσε πως εντάσσεται στο έμψυχο δυναμικό του και ο Διογένης Γοργόνης, ο οποίος άρχισε να παίζει καλαθοσφαίριση στην Ακαδημία της «Ένωσης», αλλά εξελίχθηκε στο εφηβικό τμήμα του Π.Α.Ο.Κ. και στη συνέχεια σε συλλόγους της Αθήνας. Την περασμένη περίοδο (2018-2019) επέλεξε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας με τη Δάφνη Δαφνίου, στην οποία παραχωρήθηκε με δανεισμό από το Περιστέρι, αν και δέχτηκε πρόταση από την Energean Kavala B.C. να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας!
  • Φέτος, την περίοδο 2019-2020, έκανε την αντίστροφη πορεία. Ενώ θα μπορούσε να ενισχύσει την προσπάθεια της Energean Kavala B.C. στη Β΄ εθνική κατηγορία, προτίμησε να αγωνιστεί στον Γ.Σ.Ε. και την Α2 εθνική κατηγορία. Η προσθήκη του Διογένη αποτελεί μία ακόμα ποιοτική λύση στις θέσεις των γκαρντ για την ομάδα της Ελευθερούπολης.
  • Από την άλλη πλευρά, η Energean Kavala B.C. απέκτησε για τη θέση του βασικού πόιντ γκαρντ τον Κώστα Δοξάκη, από το Στρατώνι Χαλκιδικής. Για μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει την άνοδο, όπως λογικά πρέπει να κάνει η Energean Kavala B.C., η επιλογή ενός παίκτη από σωματείο που κατέλαβε τη 12η θέση στη βαθμολογία του προηγούμενου πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας (βόρειος όμιλος), δηλαδή μία παραπάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, είναι, τουλάχιστον, ρίσκο. Αν συνυπολογίσουμε ότι, ο «δεύτερος» πόιντ γκαρντ είναι ο νεαρός Γιώργος Παπαζούδης, ο οποίος είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στο περασμένο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, μας δημιουργεί ένα προβληματισμό για την πιο σημαντική θέση, κατά την άποψη μας, θέση στην πεντάδα μιας ομάδας καλαθοσφαίρισης, που είναι αυτή του πλέι μέικερ.
  • Ο προπονητής, Νίκος Πενταζίδης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έντονο Καβαλιώτικο στοιχείο, φέτος, στην Energean Kavala B.C. κι αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε τον Δημήτρη Αθανασιάδη, ο οποίος παίζει μπάσκετ γιατί το «γουστάρει» και τον «πολιτογραφημένο» Καβαλιώτη, Σταύρο Κουμλέλη, κανείς από τους υπόλοιπους δεν θεωρείται παίκτης «πρώτης γραμμής» και εγνωσμένης εμπειρίας, για να υποστηρίξει τον στόχο του πρωταθλητισμού. Επομένως, η Energean Kavala B.C. θα στηριχθεί στους παίκτες που ήρθαν με μεταγραφή. Ας ευχηθούμε το «ρόστερ» των υπόλοιπων ομάδων που έχουν φιλοδοξία να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα, δεν θα είναι καλύτερο από της «Ένωσης».
  • Πάντως, η Energean Kavala B.C. είχε την οικονομική δυνατότητα να κάνει δύο-τρεις «ηχηρές» μεταγραφές και να δείξει από την αρχή την πρόθεση της να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Γιατί ο στόχος μιας ομάδας που υποβιβάζεται, πρέπει να είναι η άμεση επιστροφή στην κατηγορία που αγωνιζόταν. Αυτή είναι μία πρώτη εκτίμηση, με κριτήριο το «ρόστερ» που έφτιαξε η Energean Kavala B.C. Πιο ασφαλές συμπέρασμα θα μπορέσουμε να βγάλουμε, όταν θα δούμε την ομάδα σε αγωνιστική δράση.
  • Υ.Γ. Εκτός από τον Διογένη Γοργόνη, ο «διακαής πόθος» της διοίκησης της Energean Kavala B.C. ήταν, ακόμα, ο Γιάννης Σταμπουλής και ο Σωκράτης Γκέλιος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ