• Γνωρίζει πολύ καλά ο Λεωνίδας Παππάς, ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» της δημοτικής αρχής, ότι η λειτουργία ενός Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) δεν σταματάει όταν διεξάγονται εκλογές, ή όταν αλλάζει η διοίκηση. Ωστόσο, με δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης δημιουργεί «κλίμα» σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ενόψει της συγκρότησης των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καβάλας.
  • «Λέει η κυρία Τσανάκα για συνεργασίες και την ίδια ώρα, η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» υπογράφει στις 31 Αυγούστου σύμβαση για την τουριστική προβολή του Δήμου Καβάλας, για τα επόμενα δύο χρόνια, τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ και τις επόμενες ημέρες, μετά την αλλαγή της διοίκησης, υπογράφει απόφαση να καταβληθεί το είκοσι τοις εκατό προκαταβολή στον ανάδοχο, χωρίς να έχει κάνει ακόμα τίποτα», είπε.
  • Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς ενόχλησε τον Λ. Παππά. Η σύμβαση με τον ανάδοχο υπογράφηκε στις 31 Αυγούστου 2019, που έληξε η θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Είναι μεμπτό ότι η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» θέλησε να αναδείξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια ως επιτυχία της απερχόμενης, τότε, διοίκησης του Δήμου Καβάλας; Αυτή, άλλωστε, «έτρεξε» τον διεθνή διαγωνισμό για το έργο. Όσον αφορά την προκαταβολή στον ανάδοχο, μπορούσε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς, ή να καλέσει στο γραφείο του, την πρόεδρο της «Δημωφέλεια» και να συνεννοηθούν. Διότι, μπορεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 να ανέλαβε νέα δημοτική αρχή, ωστόσο τα Νομικά Πρόσωπα και οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν τα ίδια διοικητικά συμβούλια έως ότου αναδειχτούν τα νέα μέλη. Ο Λ. Παππάς θα έπρεπε να επικροτήσει την πρόεδρο της «Δημωφέλεια», γιατί συνεχίζει να εργάζεται, για το καλό της επιχείρησης και της τουριστικής προβολής του Δήμου, ενώ γνωρίζει ότι σε μερικές ημέρες θα αντικατασταθεί.
  • «Κι έρχονται τα τιμολόγια στα Νομικά Πρόσπωα, τις σχολικές επιτροπές. Κυριολεκτικά, όποιος μιλάει ελληνικά, έχει να παίρνει λεφτά από τον Δήμο. Είναι αυτό πνεύμα συνεργασίας;», ρώτησε ο αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων. Όχι, αντιδήμαρχε, δεν είναι αυτό πνεύμα συνεργασίας, από τη δική σας πλευρά! Διότι, έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε προσωπικά από τον προηγούμενο αντιδήμαρχο οικονομικών, Ηλία Καλανταρίδη, με κάθε λεπτομέρεια, για τις υποχρεώσεις του Δήμου και τον λόγο που υπάρχουν οι εκκρεμότητες.
  • Όσον αφορά το αποθεματικό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, που άφησε ο Κωστής Σιμιτσής, η διοίκηση της Δ. Τσανάκα το διαχειρίστηκε όπως πίστεψε. Και γι’ αυτό κρίθηκε στις περασμένες δημοτικές εκλογές. Αναμένουμε να δούμε πως θα διαχειριστεί η σημερινή δημοτική αρχή το αποθεματικό των εννέα εκατομμύριων ευρώ, που της άφησε «προίκα» η διοίκηση της Δ. Τσανάκα.
  • Μάλλον, το πνεύμα συνεργασίας λείπει από εσάς, φίλτατε αντιδήμαρχε. Σταματήστε να ασχολείστε με το παρελθόν, γιατί θα «ξύσουμε πληγές» που «πονάνε» κι εσάς προσωπικά, όταν ασκήσατε διοίκηση στον Δήμο Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ