Καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκθέσεις στο Cosmopolis festival

0

Στο άκρο της χερσονήσου της Παναγίας (παλιά πόλη), στην αυλή του 7ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, θα φιλοξενηθούν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια και οι εκθέσεις του Cosmopolis festival. «Εργαστήρια πηλού, κοσμημάτων, κολάζ, χαρακτικής και φωτογραφίας, καθώς και περιοδικές εκθέσεις με τις δημιουργίες των εργαστηρίων, θα στηθούν στον προαύλιο χώρο του σχολείου», αναφέρει δελτίο Τύπου. Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

29 Ιουλίου-3 Αυγούστου 2024

Εργαστήριο φωτογραφίας από τον Δημήτρη Μουγκό και έκθεση σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας. Ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας και το φεστιβάλ Cosmopolis, σας προσκαλούν σε ένα διήμερο εργαστήριο φωτογραφίας σκηνής, με τον φωτογράφο Δημήτρη Μουγκό. Ο Δημήτρης Μουγκός σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Συμμετείχε στην Photobiennale της Θεσσαλονίκης το 2023, με την συλλογή του «Κάνα δυο φωτογραφίες», με εικόνες που καταγράφουν την πορεία των συναυλιών της ομάδας του και αφηγούνται παράλληλα την ιστορία μιας μακρόχρονης φιλίας. Στο εργαστήριο, την Δευτέρα, θα γνωρίσουμε τον φωτογράφο και το έργο του και θα μας εισάγει στην φωτογραφία σκηνής και backstage. Το ίδιο βράδυ, θα εξασκηθούμε πρακτικά στην συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη. Την Τρίτη, στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, οι φωτογραφίες της άσκησης θα παρουσιαστούν και θα σχολιαστούν. Οι φωτογραφίες του εργαστηρίου θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν στην αυλή του δημοτικού σχολείου, από την Τετάρτη έως και το τέλος του Cosmoworld.

29-31 Ιουλίου 2024

Εργαστήριο χαρακτικής με την Ραφαέλα Λογκάρη. Στο φετινό Cosmopolis festival θα λάβουν χώρα εργαστήρια (workshops) χαρακτικής για παιδιά και ενήλικες καθοδηγούμενα από την Ραφαέλα Λογκάρη, αρχιτεκτόνισσα και φοιτήτρια του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Το αποτέλεσμα θα είναι ένα μεγάλο συλλογικό έργο, που θα προκύψει από την χωροθέτηση και τοποθέτηση των επιμέρους τυπωμάτων. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, θα μπορούν να πάρουν μαζί τους δύο τυπώματα των έργων τους. Όσον αφορά τα παιδιά, θα χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της κολλαγραφίας και της μονοτυπίας. Για τους ενήλικες, προτείνεται η παραγωγή έργου με την μέθοδο της υψιτυπίας, δηλαδή το χάραγμα σε linoleum κι έπειτα, η χειρωνακτική εκτύπωση σε κινέζικο ρυζόχαρτο. Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr, με θέμα “Engraving Workshop” και την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε.

29-31 Ιουλίου 2024

Collage Your Kavala. Εργαστήρι κολάζ από την Μαριανέλη Αναστασιάδου. Κάθε εργαστήριο είναι αυτόνομο και προσφέρει σε διαφορετικούς συμμετέχοντες την ευκαιρία να δημιουργήσουν κολάζ-εικαστικά με θέμα την πόλη της Καβάλας, εκφράζοντας την προσωπική τους εμπειρία και ιδέα για την πόλη. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε αρχειακές φωτογραφίες, περιοδικά, χαρτόνια, μπογιές, ψαλίδια και κόλλες, για να δημιουργήσουν τα έργα τους. Τα κατασκευασμένα κολάζ θα συλλέγονται και θα σκανάρονται από την συντονίστρια. Κάθε έργο θα ενσωματώνεται σε ένα πρότυπο καρτ ποστάλ, που έχει δημιουργήσει η Μαριανέλη ειδικά για την δράση. Τα καρτ ποστάλ θα εκτυπωθούν και θα εκτεθούν, μαζί με τα πρωτότυπα έργα, στον φάρο, πιθανώς την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν τα δημιουργήματά τους και τις αντίστοιχες καρτ ποστάλ. Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr, με θέμα “Collage” και την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε.

1-3 Αυγούστου 2024

Εργαστήρι χειροποίητου κοσμήματος από την Μπιζιάνα Καλλιόπη-Δαχτυλίδι. Το δεύτερο υπαίθριο δημιουργικό εργαστήρι τέχνης, θα στηθεί με στόχο την κατασκευή ενός χειροποίητου κοσμήματος, εμπνευσμένο από το καλοκαίρι. Σας καλούμε, για να γνωρίσετε κοντά μας τον κόσμο του κοσμήματος, να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε, να νιώσετε την χαρά και την εμπειρία της δημιουργίας! To εργαστήριο χωρίζεται καθημερινά σε δύο ομάδες (groups). Το πρώτο θα αρχίσει στις 19:30 και το δεύτερο στις 20:30. Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr, με θέμα “Jewelry-Workshop” και την ημερομηνία και ώρα που θέλετε να συμμετάσχετε.

1-3 Αυγούστου 2024

Εργαστήρι κεραμικής από την Στέλλα Ρόκκου. Το εργαστήριο κεραμικής προσφέρει μία δημιουργική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την τέχνη της κεραμικής, να δημιουργήσουν προσωπικά έργα και να εκφράσουν την φαντασία τους μέσα από την δημιουργία χειροποίητων κεραμικών. Μέσα σε ένα ευχάριστο και εμψυχωτικό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα μάθουν βασικές τεχνικές κεραμικής και θα ανακαλύψουν την ικανότητά τους να δημιουργούν και να εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από τον τρόπο αυτό. Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο info@cosmopolisfestival.gr, με θέμα “Ceramics-Workshop” και την ημερομηνία που θέλετε να συμμετάσχετε.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ/ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα CosmoWorkshops, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις του Cosmopolis festival 2024, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ cosmopolisfestival.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ