Πριν από μερικούς μήνες, ήταν εξαιρετικά αβέβαιη η συμμετοχή της ομάδας καλαθοσφαίρισης σε αναπηρικά αμαξίδια του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας. Ορισμένοι παίκτες έφτασαν στο όριο αντοχής και ηλικίας, ενώ δεν υπήρχαν νεότεροι για να τους αντικαταστήσουν. Η κινητοποίηση που έγινε από τους ανθρώπους της ομάδας έφεραν αποτέλεσμα. Όχι μόνο βρέθηκαν νέοι παίκτες, αλλά συγκροτήθηκε και μία αξιόλογη ομάδα, με προπονητή, πάλι, τον Γιάννη Ζαρωτιάδη.

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023, στο κλειστό γυμναστήριο του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», αντιμετώπισε τον «Ηρόδικο» Κομοτηνής, που τα τελευταία έτη πρωταγωνιστεί στην κατηγορία και έχει υψηλό στόχο, την άνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία. Έως τα μέσα της 2ης περιόδου του παιχνιδιού, ο «Ηρόδικος» προηγούνταν με διαφορά έξι πόντων (14-20). Στο σημείο εκείνο, η απώλεια της συγκέντρωσης των παικτών του Α.Ο.Κ. έδωσε μεγαλύτερο προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα της Κομοτηνής, η οποία στην λήξη του α΄ ημιχρόνου προηγήθηκε με 30-14 και έγινε μεγάλο «φαβορί» για την νίκη. Το +16 έγινε +20 (43-23) για τον «Ηρόδικο» στην 3η περίοδο, αφού οι παίκτες του Α.Ο.Κ. έχασαν αρκετά εύκολα καλάθια, για να μειώσουν την διαφορά και να διεκδικήσουν την νίκη στην 4η περίοδο. Στην τελευταία περίοδο κατέβαλαν ύστατη προσπάθεια και με επιμέρους σκορ 24-16 μείωσαν την διαφορά στο τελικό 59-47 υπέρ του «Ηρόδικου».

Το πρόβλημα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, σαφώς επηρέασε την εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ο προπονητής, Γιάννης Ζαρωτιάδης, ευελπιστεί πως η ομάδα θα βελτιώνεται στις προπονήσεις και σε κάθε παιχνίδι στην συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. Ο «Ηρόδικος» είναι πιο «δεμένη» ομάδα και κατά πάσα πιθανότητα θα καταλάβει την 1η θέση στον βόρειο όμιλο.

Για τον Α.Ο.Κ. αγωνίστηκαν οι: Σαουλίδης 6 πόντοι, Bentayeb 15, Χατζησάββας 8, Δομβρίδης 4, Πολυχρονιάδης 2, Αϊβαζίδης 6, Πετράκης 2, Αράμπογλου 4. Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα ήταν: 8-14, 6-16, 9-13, 24-16. Να αναφέρουμε ότι, το παιχνίδι παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, μεταξύ αυτών ήταν και ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος. Ευχόμαστε στα επόμενα παιχνίδια, ο αριθμός των φιλάθλων να αυξηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ