Το προσεχές Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, θα διεξαχθούν τα εναρκτήρια παιχνίδια της προ-ημιτελικής φάσης του πρωταθλήματος ανδρών της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.). Συγκεκριμένα θα παίξουν: Αστέρας Καβάλας-Εθνικός Αλεξανδρούπολης (γυμναστήριο Ποταμουδίων, 3μ.μ.), Αγία Βαρβάρα-Γ.Σ. Σερρών (γυμναστήριο Ποταμουδίων, 7μ.μ.), Σιδηρόκαστρο-Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Θύελλα Φερών-Α.Ε. Σερρών.

Η συμμετοχή στα πλέι οφ ήταν ο στόχος και της ομάδας καλαθοσφαίρισης ανδρών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», η οποία δεν κατάφερε και σ’ αυτή την αγωνιστική περίοδο να κάνει το «παραπάνω βήμα». Για την πορεία στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και για το μέλλον του «μπασκετικού Α.Ο.Κ.», μίλησε στον «Κ.Τ.» ο επικεφαλής του τμήματος, Γεράσιμος (Μάκης) Περτζεμλίδης, ο οποίος καταβάλλει, με τους λιγοστούς συνεργάτες του, μεγάλη προσπάθεια, για την ανασυγκρότηση και αγωνιστική άνοδο του Α.Ο.Κ. Ο Γ. Περτζεμλίδης είπε τα ακόλουθα:

Κ.Τ. Ποια «γεύση» άφησε η αγωνιστική περίοδος που πέρασε; Η συμμετοχή στα πλέι οφ του πρωταθλήματος δεν επιτεύχθηκε. Είναι ρεαλιστικός στόχος;

Γ.Π. Η φετινή χρονιά ήταν μεταβατική για εμάς. Ουσιαστικά, αρχίσαμε από το μηδέν σχεδόν σε όλα. Συμφωνήσαμε με νέο προπονητή, τον Σπύρο Κάτσικα και φέραμε στην ομάδα δύο παίκτες που είχαν εμπειρία σε επαγγελματική κατηγορία. Ωστόσο, όλα άλλαξαν τον Νοέμβρη, με την αναγκαστική αλλαγή του προπονητή και με τους τραυματισμούς βασικών παικτών, που είχαν ως αποτέλεσμα να κάνουμε δύο-τρεις ήττες με μικρή διαφορά στο σκορ, οι οποίες, τελικά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την μη «είσοδο» της ομάδας στα play offs. Θεωρώ πως αν δεν είχαμε αυτές τις «αναποδιές», θα μπαίναμε άνετα και ίσως θα διεκδικούσαμε το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση.

Κ.Τ. Ποια είναι τα επόμενα «βήματα», για την οργανωτική και αγωνιστική βελτίωση του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Α.Ο.Κ.;

Γ.Π. Ήδη αρχίσαμε τον σχεδιασμό για την νέα αγωνστική περίοδο. Οι προπονήσεις δεν σταμάτησαν και δεν θα σταματήσουν. Μέσα από αυτές, θα φέρουμε παίκτες που πιθανόν θα στελεχώσουν την ομάδα για την νέα περίοδο. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς στο οργανωτικό κομμάτι, με την στελέχωση του τμήματος με συνεργάτες είτε στο προσκήνιο, όπως τον χορηγό ονόματος που είναι η εταιρεία Abstergo, η οποία σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει ιστοσελίδες, εφαρμογές και ψηφιακές καμπάνιες digital marketing. Η εταιρεία δημιουργήθηκε, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται ο πελάτης για την ψηφιακή του μετάβαση και για να τον βοηθήσει να εξελιχθεί στην σύγχρονη εποχή. Επίσης, στην ομάδα θα ενταχθούν άνθρωποι της αγοράς, με εμπειρία στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης. Τα έσοδα είναι η βάση, για να δούμε πως θα κινηθούμε στους μεταγραφικούς στόχους.

Κ.Τ. Υπάρχουν συγκεκριμένες ειδήσεις για τον αγωνιστικό σχεδιασμό;

Γ.Π. Ο προπονητής, για την νέα περίοδο, θα είναι ο Λάκης Παπαδόπουλος, με τεράστια εμπειρία στον χώρο. Έχουμε τις ίδιες σκέψεις, για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Παράλληλα, γίνονται κάποιες κρούσεις σε γνωστούς παίκτες, ώστε να προσθέσουμε στα νέα παιδιά και έμπειρους παίκτες.

Κ.Τ. Θα καταφέρει ο σύλλογος να δημιουργήσει ακαδημία και να «παράγει» δικούς του καλαθοσφαιριστές;

Γ.Π. Όσον αφορά την Ακαδημία μας, που φέτος λειτουργεί από την αρχή, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προπονούνται δεκαοκτώ παιδιά ηλικίας έξι έως και δέκα ετών, κάτι πολύ ενθαρρυντικό για την ερχόμενη περίοδο, που έβαλε την βάση για την δημιουργία περισσότερων τμημάτων. Επίσης, έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με νέους προπονητές, που έχουν όρεξη για το άθλημα και να επεκταθούμε σε νέους χώρους προπονήσεων μέσα στην πόλη. Άλλωστε, το «καραβάκι» πρέπει να «απλωθεί» παντού, παράλληλα με τα άλλα αθλήματα του Α.Ο. «Καβάλα».

Κ.Τ. Ο Ερασιτέχνης στηρίζει την προσπάθεια του τμήματος καλαθοσφαίρισης;

Γ.Π. Με τον Ερασιτέχνη έχουμε καλή συνεργασία, όσον αφορά την γραμματειακή υποστήριξη. Υπάρχει έδαφος και για περισσότερη στήριξη σε όλους τους τομείς.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι η ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών του Α.Ο. «Καβάλα» συμμετείχε στον 2ο όμιλο (ανατολικό) του πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. και σε 16 παιχνίδια είχε ρεκόρ 7 νίκες και 9 ήττες, ενώ κατέλαβε την 7η θέση στον όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ