Με άριστα «βαθμολογήθηκε», από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τα σωματεία που συμμετείχαν, η διοργάνωση της τελικής φάσης του πανελληνίου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης εφήβων, που διεξήχθη από την 1η έως και τις 5 Μαΐου 2019 στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης. Το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας, η κατάμεστη από θεατές σε όλα, σχεδόν, τα παιχνίδια κερκίδα του γυμναστηρίου και το όμορφο θέαμα που πρόσφεραν οι ομάδες, αποτελέσαν το θετικό πρόσημο της διοργάνωσης.

Την 1η θέση κατέλαβε ο Ολυμπιακός Πειραιώς, που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, έπειτα από συνδυασμό αποτελεσμάτων! Ο Ολυμπιακός Πειραιώς νίκησε την Ασπίδα Ξάνθης και εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Προμηθέα Πάτρας από τον Άρη Θεσσαλονίκης. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής ημέρας ήταν τα εξής: Άρης Θεσσαλονίκης-Προμηθέας Πάτρας 70-65, Γ.Σ. Περιστερίου-Κολοσσός Ρόδου 86-63, Ολυμπιακός Πειραιώς-Ασπίς Ξάνθης 87-49. Η τελική βαθμολογία είναι η ακόλουθη: Ολυμπιακός Πειραιώς 9, Γ.Σ. Περιστερίου 9, Άρης Θεσσαλονίκης 8, Προμηθέας Πάτρας 8, Ασπίς Ξάνθης 6, Κολοσσός Ρόδου 5.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχτηκε ο Αλεξέι Ποκουσέβσκι του Ολυμπιακού Πειραιώς και πρώτος σκόρερ ο Χρυσοβαλάντης Κουρτίδης του Άρη Θεσσαλονίκης, τους οποίους πλαισίωσαν στην καλύτερη πεντάδα οι: Ζώης Καράμπελας, Κώστας Κάδρας του Γ.Σ. Περιστερίου και Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ