Ο μέχρι τώρα Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος, είναι ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που διαδέχθηκε τον Γιώργο Παυλίδη που έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου. Αυτό αποφάσισε η πλειοψηφία των Περιφερειακών Συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης την Κυριακή, με την ψήφο της. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε τον Χρήστο Μέτιο και δεν ξέρουμε πως θα κινηθεί για να διασκεδάσει την αγωνία που έχουμε εδώ στην Καβάλα και στην Δράμα, αφού ο πρώτος Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, επίσης προερχόμενος από την Κομοτηνή αντιμετώπιζε την Ανατολική Μακεδονία ως παραπαίδι της Θράκης.

Δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς το ίδιο για τον Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος τουλάχιστον δεν αγνόησε τελείως την περιοχή μας. Δεν θέλουμε, (και δεν μπορούμε να έχουμε) προβάδισμα ως Ανατολική Μακεδονία. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο νέος Περιφερειάρχης θα αντιμετωπίσει τους νομούς Δράμας και Καβάλας ισότιμα με τους νομούς της Θράκης, δείχνοντας ότι έχει Περιφερειακή συνείδηση και δεν είναι σωβινιστής υπέρ της ιδιαίτερης πατρίδας του και σε βάρος της Καβάλας και της Δράμας. Λένε οι γνωρίζοντες, πως ο Χρ. Μέτιος, ήταν επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και ότι υποστηρίχθηκε από κομματικά στελέχη της Ν.Δ. που έφτασαν στην περιοχή, για να υποστηρίξουν την εκλογή του.

Όπως αποδείχθηκε οι υποψηφιότητες του Αργύρη Πατακάκη, του Θόδωρου Μαρκόπουλου και του Κώστα Αντωνιάδη δεν ήταν ισχυρές. Ο πρώτος και ο τρίτος το αντιλήφθηκαν εγκαίρως και δεν κατάθεσαν καν υποψηφιότητα. Καλύτερα, βέβαια, θα ήταν να το αντιληφθούν νωρίτερα και να υποστηρίξουν τον Θόδωρο Μαρκόπουλο, αν και πάλι δεν θα μπορούσε να εκλεγεί ακόμη κι αν έπαιρνε όλες τις ψήφους των δύο νομών. Και τα γράφουμε αυτά, όχι με διάθεση η εκλογή Περιφερειάρχη από την Ανατολική Μακεδονία να είχε την πρόθεση να κυριαρχήσει το τμήμα αυτό της Περιφέρειας στο υπόλοιπο, αλλά τουλάχιστον να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα βουλιάξουμε ακόμη πιο πολύ ως Καβάλα και Δράμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ