• Μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη νίκη και τον τρόπο που επιτεύχθηκε (σ.σ. με ανατροπή στο σκορ και με αριθμητικό μειονέκτημα) αποτελεί, κατά την άποψη μας, η ανακοίνωση συγχαρητηρίων που εξέδωσε η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Καλαμάτα, για τη στάση των ποδοσφαιριστών και του προπονητή του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» απέναντι στους δύο ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, που τραυματίστηκαν, έπειτα από σύγκρουση μεταξύ τους, στη διάρκεια του παιχνιδιού της περασμένης Κυριακής 17 Νοεμβρίου 2019 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».
  • Η διοίκηση της Π.Α.Ε. Καλμάτα κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αντίδραση τριών ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ., του Γιάννη Καζαντζίδη, του Βασίλη Κουτσούμπα και του Βαγγέλη Κέρθι, που ζήτησαν από τον διαιτητή του αγώνα, να επιτρέψει στον γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές της Π.Α.Ε. Καλαμάτα, να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους τους εντός του αγωνιστικού χώρου, για όσο χρόνο χρειαστεί. Σημειωτέον ότι, η ομάδα της Καβάλας βρισκόταν πίσω στο σκορ (0-1) και «καιγόταν» να συνεχιστεί το παιχνίδι, με την ελπίδα τουλάχιστον να ισοφαρίσει και να μην ηττηθεί στην έδρα της.
  • Στο σημείο αυτό, για να χαριτολογήσουμε, ο διαιτητής δεν έδειξε την κίτρινη κάρτα στους ποδοσφαιριστές της Καλαματιανής ομάδας για «θέατρο» και «καθυστέρηση», γιατί από τη σύγκρουση μάτωσαν. Κάτι που δεν έπαθε ο ποδοσφαιριστής του Α.Ο.Κ., Άγγελος Παπαστεριανός, στο α΄ ημίχρονο, όταν βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο, προφανώς από κάποιο σπρώξιμο, αλλά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το παιχνίδι!
  • Η Π.Α.Ε. Καλαμάτα, επίσης, εξήρε τη συμπεριφορά του προπονητή, Παύλου Δερμιτζάκη, γιατί μετά το παιχνίδι παρέμεινε στο γήπεδο έως ότου επιστρέψει από το νοσοκομείο ο ένας εκ των τραυματιών ποδοσφαιριστών του φιλοξενούμενου σωματείου, προκειμένου να ενημερωθεί για την υγεία του.
  • Ο Α.Ο.Κ. αποδεικνύει (και φέτος) πως είναι μεγάλο σωματείο και εκτός του αγωνιστικού χώρου. Σέβεται όλα τα αντίπαλα σωματεία και κυρίως το άθλημα του ποδοσφαίρου. Ο σεβασμός που δείχνει έχει ανταπόκριση και αναγνωρίζεται με τις ανακοινώσεις που εκδίδουν οι διοικήσεις των άλλων σωματείων μετά τα παιχνίδια. Η Π.Α.Ε. Α.Ο. «Καβάλα» επέλεξε τον σωστό δρόμο, για να πορευτεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το άθλημα. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, θα φανεί στην πράξη. Έως τώρα, φαίνεται πως γίνεται μεθοδική δουλειά.
  • Είναι ευχάριστο, που ο Α.Ο.Κ. καταξιώνεται, πάλι, σε πανελλαδικό επίπεδο, μετά τα πραγματικά πολύ δύσκολα έτη που πέρασε, τον αγωνιστικό εφιάλτη (και όχι μόνο) θα λέγαμε, από το καλοκαίρι που αποβλήθηκε από τις εθνικές κατηγορίες! Διότι, έχουν ξεχάσει μερικοί, ότι ο Α.Ο. «Καβάλα» δεν υποβιβάστηκε από τη Super League, αλλά με πολιτική απόφαση εξοντώθηκε και υποχρεώθηκε να αγωνιστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα!
  • Κλείνοντας το σημείωμα αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε ένα στίχο από τον ύμνο του συλλόγου, με αφορμή την ανακοίνωση της Π.Α.Ε. Καλαμάτα: «Ο Α.Ο.Κ. έχει βγάλει αστέρια λαμπερά και ισόβια θα βγάζει τα καλύτερα παιδιά»!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ