Η ευχάριστη έκπληξη για μας, όταν προχθές επισκεφτήκαμε το δασάκι της Παναγούδας, ήταν ότι η φροντίδα του Δήμου ήταν εμφανής, αφού δεν υπήρχαν σκουπίδια πουθενά, και όλοι οι κάδοι απορριμμάτων είχαν σακούλες του Δήμου. Βεβαίως, διαπιστώσαμε και ζημιές που έκαναν κάποιοι ανόητοι σε ορισμένα ξύλινα στοιχεία του πολύ όμορφου αυτού αστικού δάσους. Η παιδική χαρά, που έχει τα βασικά παιχνίδια (κούνιες) αλλά είδαμε κάποιους γονείς που είχαν φέρει εκεί τα παιδιά τους για να παίξουν.

Στον χώρο του κυλικείου, που είναι ανενεργό εδώ και κάποια χρόνια, το οποίο στο παρελθόν κακοποιήθηκε βάναυσα, υπάρχουν έντονα τα σημάδια του βανδαλισμού που υπέστη. Στην διαρρηγμένη πρόχειρη ξύλινη κατασκευή στο πίσω μέρος του κυλικείου, φιλοξενείται ένα αδέσποτο (η Χαρά) μαζί με τα έξη κουταβάκια της και υπάρχουν φιλόζωοι που τα επισκέπτονται τακτικά, τα ταΐζουν, τα ποτίζουν και τα φροντίζουν.

Νομίζουμε, ότι θα ήταν πολύ καλή ιδέα, κάποιοι που θέλουν ένα σκυλάκι συντροφιάς στο σπίτι τους, να πάνε και να επιλέξουν κάποιο από τα συμπαθέστατα αυτά κουταβάκια για αν τα υιοθετήσουν. Μας πληροφορούν, ότι ο έντονος φωτισμός που τοποθετήθηκε στο δασάκι της Παναγούδας, είναι ο λόγος αποτροπής νέων βανδαλισμών στο πανέμορφο αυτό παρκάκι της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ