– Αυτό που ανέφερε, προχθές, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού παγκορασίδων-παμπαίδων Α, το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2016 στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ότι υπάρχουν Καβαλιώτες που νοικιάζουν δωμάτια σε επισκέπτες, νομίζουμε ότι είναι μία καλή ιδέα, ώστε και το εισόδημά τους να ενισχύσουν και να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών μέσα στην πόλη.
– Είναι γεγονός ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στην πόλη, δεν επαρκούν για να καλύψουν μεγάλα γεγονότα, όπως το Air Sea Show, ή διοργανώσεις που διεξάγονται παράλληλα, όπως έτυχε αυτή την περίοδο με το διεθνές συνέδριο των μοτοσυκλετιστών, το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού και την τελική φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Β΄ εθνικής κατηγορίας.
– Μόνο για το πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού εκτιμάται ότι θα επισκεφτούν την Καβάλα γύρω στις δύο χιλιάδες άτομα. Επομένως, χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών.
– Υπάρχουν αρκετά ακίνητα και διαμερίσματα στην Καβάλα, τα οποία παραμένουν ανοίκιαστα πολύ καιρό, ή έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Ίσως είναι μία ευκαιρία, στη χειμαζόμενη από τα «λουκέτα» και την ανεργία τοπική κοινωνία, να ασχοληθούν οι Καβαλιώτες και μ’ αυτό το κομμάτι του τουρισμού, όπως γίνει στα νησιά και σε άλλα τουριστικά μέρη της χώρας.
– Απ’ ότι φαίνεται, ο τουρισμός είναι το «τελευταίο αποκούμπι» για τους Έλληνες και τους Καβαλιώτες, προκειμένου να έχουν ένα εισόδημα, για να ανταπεξέλθουν στις αυξανόμενες και πολύ πιεστικές οικονομικές υποχρεώσεις τους, αλλά και για να ζήσουν μία αξιοπρεπή ζωή.
– Όποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεν θα χάσει κάτι εάν το ψάξει περισσότερο. Ίσως στο Επιμελητήριο Καβάλας μπορούν να του δώσουν πληροφορίες, ή να τον κατευθύνουν προς τις έγκυρες πηγές ενημέρωσης.
– Παράλληλα, βεβαίως, χρειάζεται να γίνει προσπάθεια για την αύξηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων εντός του αστικού ιστού, διότι από δω και στο εξής, η ζήτηση σε κλίνες θα μεγαλώνει.
– Η Καβάλα αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση για τη φιλοξενία συνεδρίων, ημερίδων, πολιτιστικών, αθλητικών κ.ά. Εκδηλώσεων σε όλη τη διάρκεια του έτους.
– Μακάρι, οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες να δούνε το θέμα αυτό πιο σοβαρά, γιατί είναι μία (οικονομική) διέξοδος. Τουριστική ανάπτυξη δεν είναι, μόνο, η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετεριών, ταβερνών, μπαρ κ.λπ.). Στην έρευνα που έγινε για το Επιμελητήριο Καβάλας, καταγράφηκε ότι ο μέσος όρος διαμονής των Ελλήνων επισκεπτών στην Καβάλα και στη Θάσο, είναι επτά ημέρες. Διόλου αμελητέος αριθμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ