Από 20 έως 24 Μαρτίου 2023, το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Καβάλας φιλοξένησε την 4η διεθνική συνάντηση ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus που συμμετέχει, με τίτλο: “LANGUAGE(O)LYMPICS”. Στην συνάντηση συμμετείχαν 21 μαθητές-μαθήτριες και οι 9 συνοδοί εκπαιδευτικοί, από την Σλοβακία (συντονιστικό σχολείο), την Πολωνία, την Γερμανία και την Ισπανία.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η ομάδα καλωσορίστηκε την πρώτη ημέρα από τις τοπικές Αρχές και συγκεκριμένα από τον αντιδήμαρχο Δήμου Καβάλας, Απόστολο Μουμτσάκη, ενώ συναντήθηκε με τις παραολυμπιονίκεις, Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου και τον εθνικό προπονητή Taekwondo, Χάρη Παλτόγλου, στις οποίες και τον οποίο απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, για την προσφορά τους στον αθλητισμό.

Κατά την συνάντηση στο σχολείο, έγιναν παρουσιάσεις για τις διατροφικές συνήθειες στις χώρες εταίρους του προγράμματος και την σχέση τους με τους πολιτισμούς, τα έθιμα κ.λπ. Ακολούθησε σεμινάριο για την μεσογειακή διατροφή και την συμβολή της σε υγιές σώμα και πνεύμα και προβλήθηκαν πρωτότυπα βίντεο, τα οποία παρήχθησαν από τους μαθητές, με θέμα: «Μαγειρεύοντας τα πιο παραδοσιακά και υγιεινά πιάτα της χώρας μου». Έγιναν δημιουργικά εργαστήρια, όπως η δράση: «Δημιουργώντας ένα γκράφιτι για την πολυπολιτισμικότητα σε ένα πιάτο!» και συζήτηση για τον τρόπο ζωής των σύγχρονων κοινωνιών, το μέλλον της ανθρώπινης φυλής και την μεσογειακή διατροφή, ως όπλο υγείας ενάντια στο πρόχειρο φαγητό.

Οι συμμετέχοντες έκαναν, επίσης, αθλητικές δράσεις, όπως αγώνα σκυταλοδρομίας στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», τοξοβολία, πεζοπορία και καγιάκ στον ποταμό Νέστο. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, προσκεκλημένοι από τον Χάρη Παλτόγλου, προπονητή του Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Καβάλας, μετέβηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και ενθουσιάστηκαν, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν το Taekwondo και να προπονηθούν σε τεχνικές του Ολυμπιακού αθλήματος.

Τέλος, η διεθνής ομάδα ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Φιλίππων, στο μουσείο καπνού, στο ναυτικό μουσείο, στο αρχαιολογικό μουσείο Καβάλας, στο «Σπίτι της Σκιάς» στην Ξάνθη, στο σπήλαιο Αγγίτη, τις Καμάρες (παλιό υδραγωγείο), το Ιμαρέτ, το μνημείο άφιξης του απόστολου Παύλου, την παλιά πόλη (συνοικία της Παναγίας) και το φρούριο της Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ