Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Λιτόχωρο Πιερίας, με τη συμμετοχή πενήντα μελών και φίλων, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των φονευθέντων στη μάχη του Λιτοχώρου στις 30/31 Μαρτίου 1946 εννέα χωροφυλάκων και τριών στρατιωτών.

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλλει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία απόστρατων αστυνομικών, στρατιωτικών και φίλων απ’ όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, στο μνημείο ηρώων έγινε τρισάγιο και ακολούθησαν ομιλίες από τον α΄ αντιπρόεδρο της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., από τον μοναδικό επιζώντα της μάχης, ανθυπασπιστή Χωροφυλακής, Νικόλαο Παπακωνσταντίνου, εκπροσώπους του στρατού και της πολεμικής αεροπορίας και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφάλειας Νομού Πιερίας, καθώς και προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, στεφάνι κατέθεσε ο πρόεδρος, Ηλίας Κιοσσές, ενώ παρέστησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου: Χρίστος Πεχλιβάνης, Ευάγγελος Καραολάνης, Νικόλαος Παπαευθυμίου και η ταμίας, Δάφνη Θωμαΐδου. Επίσης, παραβρέθηκαν η πρόεδρος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας του Δήμου Καβάλας, Φωτεινή Κόγια και ο πρώην αντιπρόεδρος, Δημήτριος Δημητρακάκης.

Μετά το πέρας της τελετής, οι εκδρομείς επισκεφτήκαν την Ιερά Μονή Δοβρά Βέροιας, όπου προσκύνησαν και ξεναγήθηκαν από τον ηγούμενο. Αργότερα, γευμάτισαν σε εστιατόριο στο κέντρο της Βέροιας και επέστρεψαν στην Καβάλα κατενθουσιασμένοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ