Με ηγέτη τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που σημείωσε 22 πόντους με 10/19 δίποντα και 2/2 ελεύθερες βολές και έδωσε 11 τελικές πάσες, η ομάδα του Χολαργού κατάφερε να νικήσει στο τέλος του παιχνιδιού την Καβάλα B.C., με σκορ 65-69 και να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας με προπονητή τον Μέμο Ιωάννου.
Η Καβάλα B.C. μετά την κακή 1η περίοδο, μείωσε σταδιακά τη διψήφια διαφορά και στην 4η περίοδο προηγήθηκε 60-58, για πρώτη φορά στο παιχνίδι, με καλάθι του Σάββα Μανούσου, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της γηπεδούχου ομάδας με 20 πόντους, ενώ μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Λίγο αργότερα, η Καβάλα B.C. προηγήθηκε 62-58, αλλά πολύ γρήγορα, ο Χολαργός ξαναπήρε το προβάδισμα 62-65, με ένα μικρό “σερί” 0-7 κι εκεί έλεγξε την κατάσταση, χάρη στην προσωπικότητα και την εμπειρία των παικτών του.
Η Καβάλα B.C., δεν είναι είναι έτοιμη να νικήσει ομάδες με μεγαλύτερη ποιότητα, εμπειρία και περισσότερες λύσεις στο “ρόστερ”. Εάν δεν αγωνιζόταν ο Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, που πραγματοποίησε το “ντεμπούτο” του στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της ομάδας της Καβάλας, ίσως η νίκη να κρινόταν πολύ νωρίτερα υπέρ του Χολαργού. Ο Νιγηριανής καταγωγής πόιντ γκαρντ έπαιξε με μεγάλη ενέργεια, βοήθησε στην άμυνα και στην επίθεση, δίνοντας τον ρυθμό που έλλειψε στο α΄ ημίχρονο.
Αν και συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις και στα παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να βρει τον ρόλο του στους αγώνες πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες που στα προηγούμενα παιχνίδια, κυρίως ο Άντι Μάζουρτσακ και ο Χριστόφορος Κελαϊδής, ήταν αναγκασμένοι να καλύψουν το “κενό” του Ε. Ερεβμπενάζιε, με αποτέλεσμα να πιεστούν παραπάνω από τον Ηλία Μωσαϊδη. Οι δύο αυτοί παίκτες αγωνίστηκαν με πρόβλημα τραυματισμού εναντίον του Χολαργού και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την Καβάλα B.C. στα κρίσιμα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου.
Όταν αποκατασταθεί η “χημεία”, είμαστε βέβαιοι ότι η Καβάλα B.C. θα δείξει ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο πολύπειρος Μέμος Ιωάννου, ήταν ένας ακόμα προπονητής αντίπαλης ομάδας που εκφράστηκε με κολακευτικά λόγια, για την προσπάθεια που γίνεται, φέτος, στην Καβάλα B.C. “Η ομάδα της Καβάλας είναι μία “υγιής” ομάδα. Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και κρίθηκε από τις προσωπικότητες των παικτών. Εμείς αντιδράσαμε στο προβάδισμα που πήρε η Καβάλα προς το τέλος του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη, που είναι “αναπνοή” για την ομάδα μας. Προσπαθούμε να βρούμε τα “πατήματα” και τη “χημεία” μας ως ομάδα. Η Καβάλα είχε λιγότερες επιλογές στο τέλος και έχασε το παιχνίδι”, είπε ο πρωταθλητής Ευρώπης με την ελληνική εθνική ομάδα το 1987 στο στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”.
Ο Η. Μωσαϊδης συνεχάρη την ομάδα του Χολαργού για τη νίκη και πρόσθεσε, πως ήταν πιο ψύχραιμη και πιο έμπειρη στο κρίσιμο διάστημα του παιχνιδιού. Σημείωσε, επίσης, ότι ο έλεγχος του ρυθμού χάθηκε στην αρχή, λόγω της κακής αμυντικής αντίδρασης της ομάδας της Καβάλας στην 1η περίοδο και ανέλαβε την ευθύνη για την τακτική που επέλεξε. Το μεγάλο πρόβλημα, ήταν η αντιμετώπιση του Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, που βρήκε “πεδίο δράσης” και έμοιαζε ασταμάτητος στο α΄ ημίχρονο (13 πόντοι, με 6/7 δίποντα και 8 τελικές πάσες!).
Στο β΄ ημίχρονο, άλλαξε ο τρόπος αντιμετώπισης του, έγινε πιο επιθετικός, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στους 9 πόντους, με 4/12 δίποντα και 3 τελικές πάσες. Όμως, η ομάδα του Χολαργού πήρε βοήθειες από τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες της, Μποχωρίδη, Μοντσενίγο, Αγγελόπουλο, Κουτρούλια, Τσιάκο, Τζακόπουλο, Σωκράτη Γκιζόγιαννη. Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα ήταν: 17-26, 12-15, 22-13, 14-15 και οι συνθέσεις των ομάδων οι εξής:
Καβάλα B.C.
Ερεβμπενάζιε 9(1 τρίποντο), Κελαϊδής 5(1 τρ.), Μάζουρτσακ 4(6 τελικές πάσες), Μανούσος 20(1 τρ.), Κυριακού, Κουμλέλης, Γκέλιος 13, Μούκας 5(1 τρ.), Αναστασάκης, Σκλήβας 9(9 ριμπάουντ).
Χολαργός
Αγγελόπουλος 6(1 τρ.), Μιλόσεβιτς 22, Μποχωρίδης 7(1 τρ.), Τζακόπουλος, Καλλινικίδης 3(1 τρ.), Μοντσενίγος 13(2 τρ.), Κουτρούλιας 12(8 ριμπάουντ), Γκιζόγιαννης, Τσιάκος 6, Γκιλχριστ.
Στα άλλα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Αίολος Αστακού-Δούκας 70-77, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Εθνικός Πειραιώς 88-87(στην παράταση), Α.Ε. Λάρισας-Πανιώνιος 70-77, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Ψυχικό 77-64, Ηράκλειο-Παγκράτι 84-72, Φάρος Κερατσινίου-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 98-66, Αμύντας-Αρκαδικός Τρίπολης 58-61.
Η βαθμολογία
Πανιώνιος 14, Δούκας 13, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 13, Φάρος Κερατσινίου 12, Αίολος Αστακού 11, Α.Ε. Λάρισας 11, Εθνικός Πειραιώς 11, Χολαργός 10, Ψυχικό 10, Μαχητές Δόξας Πεύκων 10, Αρκαδικός Τρίπολης 10, Αμύντας 9, Καβάλα B.C. 9, Ηράκλειο 9, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 8, Παγκράτι 8.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016)
Ηράκλειο-Καβάλα, Εθνικός Πειραιώς-Αίολος Αστακού, Πανιώνιος-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Ψυχικό-Α.Ε. Λάρισας, Παγκράτι-Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Δούκας-Φάρος Κερατσινίου, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Αμύντας, Αρκαδικός Τρίπολης-Χολαργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ