Αν μας ζητούσαν να εκφράσουμε μία (πρώτη) άποψη, για το εγχείρημα που γίνεται αυτή την αγωνιστική περίοδο στην ομάδα καλαθοσφαίρισης της Καβάλας, την Καβάλα B.C., θα συνιστούσαμε στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τα παιχνίδια, στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας κατά πάσα πιθανότητα, να οπλιστούν με (πολλή) υπομονή και να μην έχουν υψηλές προσδοκίες. Η Καβάλα B.C. θα δώσει «μάχες» με τις άλλες ομάδες της δεύτερης (και της τρίτης θα προσθέταμε) «ταχύτητας» της κατηγορίας.
Πρόκειται για μία ομάδα που «χτίζεται», στην κυριολεξία, από τα «θεμέλια», με έναν προπονητή, τον Ηλία Μωσαΐδη, που έχει παραστάσεις από την Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία, αλλά που θα «κοουτσάρει» για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής. Οι καλαθοσφαιριστές που αποκτήθηκαν, είναι στην πλειοψηφία τους νεαροί στην ηλικία και με περιορισμένες συμμετοχές σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Το ενθαρρυντικό είναι, ότι δείχνουν καλοί χαρακτήρες και διατεθειμένοι να μάθουν περισσότερα για το άθλημα που αγαπούν. Αυτό που χρειάζεται είναι, να δουλέψουν σκληρά, να είναι ενωμένοι και να παίξουν αρκετά παιχνίδια στην προετοιμασία.
Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος, το συμπέρασμα που βγάλαμε από το πρώτο παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα, που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με αντίπαλο τη «νεοφώτιστη» στη Β΄ εθνική κατηγορία ομάδα της «Ασπίδας» Ξάνθης, είναι ότι η Καβάλα B.C. έχει ανάγκη από μία ακόμα ποιοτική λύση μέσα στη ρακέτα. Έναν παίκτη που θα βοηθήσει με την εμπειρία του, κυρίως στο παιχνίδι «πέντε εναντίον πέντε». Όσο θα βελτιώνονται και οι υπόλοιποι, ο Σταμάτης Αναστασάκης, ο Αντώνης Σκλήβας και ο Σταύρος Κουμλέλης, τόσο θα ισχυροποιείται η «φροντ λάιν». Ο Γιώργος Μανάκας θα έχει μικρότερη συμμετοχή και αποτελεί το μέλλον της ομάδας.
Θεωρούμε ότι το επίπεδο στους γκαρντ είναι καλό. Υπάρχουν λύσεις και στην άμυνα και στην επίθεση. Ειδικά οι πόιντ γκαρντ, Ετινόσα Ερεβμπενάζιε, Χριστόφορος Κελαϊδής (σ.σ. δεν αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό παιχνίδι) και ο «άρτι αφιχθείς» από την Λεμεσό της Κύπρου, Νάσος Κυριακού, μπορούν και να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Στη θέση «2», η πρώτη επιλογή είναι ο «αμερικανοθρεμμένος» Πολωνικής καταγωγής, Άντι Μάζουρτσακ, ο οποίος έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Στη θέση «3» θα αγωνιστεί, όπως και την προηγούμενη περίοδο στην Α1 εθνική κατηγορία, ο Σωκράτης Γκέλιος, από τον οποίο εμείς και η ομάδα περιμένουμε να δώσει το κάτι παραπάνω, στην πρώτη περίοδο που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πιο «πίσω» είναι ο Γιώργος Μούκας, ένας καλός σουτέρ από την περιφέρεια και ο νεαρός Καβαλιώτης, Πέτρος Σαββίδης, που συγκαταλέγεται μαζί με τον Γ. Μανάκα, στο «νέο αίμα» της ομάδας.
Ως νεανική ομάδα, η Καβάλα B.C. αναμένεται να έχει μεταπτώσεις στην απόδοση της, οι οποίες θα οφείλονται στην έλλειψη εμπειρίας. Το παιχνίδι της και στις δύο πλευρές του γηπέδου, θα στηριχθεί στην ταχύτητα και στην ενέργεια. Όσον αφορά το φιλικό παιχνίδι με την «Ασπίδα» Ξάνθης, από τη 2η περίοδο, που άρχισε να βελτιώνεται στην άμυνα, κατάφερε να σταθεροποιήσει ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ και στο τελευταίο ενάμισι λεπτό της 4ης περιόδου, να πάρει τη νίκη με διψήφια διαφορά πόντων (80-67). Το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού ήταν: 21-20, 18-15, 20-17, 21-15 και η σύνθεση της ομάδας της Καβάλας η ακόλουθη: Γκέλιος 14(2 τρίποντα), Κουμλέλης 6, Μανάκας 2, Ερεβμπενάζιε 13, Μάζουρτσακ 14, Κυριακού, Μούκας 13(3 τρ.), Σαββίδης 3, Αναστασάκης 5, Σκλήβας 10.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ