Το μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο και λιγότερο οι ήττες στην αρχή του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, ώθησαν τη διοίκηση της Καβάλα B.C. στην απόφαση να διακόψουν τη συνεργασία με τον Ηλία Μωσαΐδη. Σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφορία, χρέη προπονητή θα αναλάβει ο Νίκος Πενταζίδης, ο οποίος είναι συνεργάτης του Ηλία Μωσαΐδη στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Σεβόμαστε και εκτιμούμε τον Ν. Πενταζίδη ως άτομο και για την αφοσίωση του στο σύλλογο, από τα χρόνια που αγωνιζόταν με τη φανέλα του στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Αγωνίστηκε λίγο και στην πρώτη χρονιά στην Α1 εθνική κατηγορία κι έκτοτε, έγινε ο «συνδετικός κρίκος» του αγωνιστικού τμήματος με τη διοίκηση. Από το περασμένο καλοκαίρι, επίσης, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως συνεργάτης του προπονητή και τώρα, θα του δοθεί η ευκαιρία να «κοουτσάρει» την ομάδα στο ερχόμενο, τουλάχιστον, παιχνίδι του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την ομάδα του Αμύντα.

Ωστόσο, θεωρούμε ότι αυτή τη δύσκολη καμπή για την Καβάλα B.C., πρέπει να αναλάβει τα «ηνία» κάποιος προπονητής εγνωσμένης αξίας και με εμπειρία στην Α2 εθνική κατηγορία. Μία καλή λύση, κατά την άποψη μας, είναι ο Στάθης Καμαράκης, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται στην ομάδα της Αγίας Βαρβάρας στη Γ΄ εθνική κατηγορία.

Παρά την προσπάθεια που καταβάλλει, για να κρατήσει την Καβαλιώτικη ομάδα στην κατηγορία, θεωρούμε πως δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στους νεαρούς, ως επί το πλείστον, καλαθοσφαιριστές. Βεβαίως και δεν είναι σωστό να εγκαταλείπει κάποιος μία ομάδα που «παλεύει» για να παραμείνει στην κατηγορία και μάλιστα, ενώ το πρωτάθλημα βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση. Όμως, νομίζουμε πως ο βασικός στόχος της διοίκησης της Αγίας Βαρβάρας, φέτος, είναι να δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με ένα νέο προπονητή.

Εάν ο Στάθης Καμαράκης και η διοίκηση της Αγίας Βαρβάρας δεν έχουν ηθικό και αγωνιστικό πρόβλημα, θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση με τους διοικούντες την Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Κ.Α.Ε.) Καβάλα B.C., ώστε ο Σερραίος κόουτς να αναλάβει καθήκοντα γρήγορα. Ακόμα κι αν οι διοικούντες δεν συμφωνήσουν, ή δεν επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί του, η Καβάλα B.C. πρέπει να αποκτήσει έναν προπονητή πλην του Ν. Πενταζίδη, που θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο σύλλογο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ