Στο τελευταίο παιχνίδι, με αντίπαλο την ομάδα των Μαχητών Δόξας Πεύκων, η Καβάλα B.C. είχε μία λιγότερη τελική πάσα, από τον μέσο όρο της στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας και επτά λιγότερες (18-11) από την ομάδα των Πεύκων. Σε δεκατέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει μέσο όρο δώδεκα τελικές πάσες, επίδοση όχι άσχημη, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Η δημιουργία, είναι ένα στοιχείο που (επιμένουμε) πρέπει να βελτιώσει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική στην επίθεση, να αυξήσει το ποσοστό ευστοχίας στα σουτ εντός πεδιάς και να σκοράρει περισσότερους πόντους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια (με Ηράκλειο, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Α.Ε. Λάρισας, Μαχητές Δόξας Πεύκων) είχε συνολικά 36 τελικές πάσες, δηλαδή 9 μέσο όρο(!) και ηττήθηκε ισάριθμες φορές ξεπερνώντας τους εβδομήντα πόντους (76) μόνο στο παιχνίδι με την ομάδα του Ηρακλείου. Μόλις στα μισά από τα δεκατέσσερα παιχνίδια κατάφερε να ξεπεράσει τον μέσο όρο των δώδεκα τελικών πασών: με Αίολο Αστακού (16), με Φάρο Κερατσινίου (13), με Αμύντα (13), με Παγκράτι (14), με Χολαργό (15), με Αρκαδικό Τρίπολης (14), με Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 (16), στα οποία έχει ρεκόρ: 4 νίκες-3 ήττες. Σε ατομικό επίπεδο, πλην του Άντι Μάζουρτσακ, δεν υπάρχει άλλη «αξιόπιστη» λύση στη δημιουργία. Ο Πολωνός έχει δώσει 63 τελικές πάσες (4,5 μέσο όρο) και είναι μακράν κορυφαίος πασέρ της ομάδας, αφού ο Σωκράτης Γκέλιος, που τον ακολουθεί, έδωσε 22 τελικές πάσες!
Δεν χωράει αμφιβολία, ότι η Καβάλα B.C. αρέσκεται στο πιεστικό και γρήγορο παιχνίδι, με πολλούς αιφνιδιασμούς, ή «σετ» επιθέσεις (πέντε εναντίον πέντε) στα πρώτα δευτερόλεπτα. Έχουμε την αίσθηση, χωρίς να υπάρχει κάποια μέτρηση, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των τελικών πασών, από τις εκατόν εξήντα οκτώ, δόθηκε σε καταστάσεις πρωτεύοντος, ή δευτερεύοντος, αιφνιδιασμού και λιγότερες σε παιχνίδι εναντίον οργανωμένης άμυνας. Η παρατήρηση αυτή γίνεται με επιφύλαξη.
Το σίγουρο είναι, ότι η Καβάλα B.C. έχει περισσότερες πιθανότητες νίκης, όταν σκοράρει πάνω από εβδομήντα πόντους. Το μαρτυράει και το ρεκόρ της, που είναι τέσσερις νίκες και δύο ήττες (σ.σ. ηττήθηκε 81-76 στο Ηράκλειο και 73-78 από τον Δούκα στην Καλαμίτσα).
Τέλος, το ποσοστό «ευστοχίας» 34,3% στα σουτ εντός πεδιάς (22/64) στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (21 Ιανουαρίου 2017) με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων, είναι το χαμηλότερο, έως τώρα, για την Καβάλα B.C. στο πρωτάθλημα. Το προηγούμενο χαμηλότερο (34,6%) σημειώθηκε στο χειρότερο παιχνίδι της με αντίπαλο την ομάδα του Ψυχικού. Γενικά, η ομάδα της Καβάλας δεν έχει υπερβεί, ακόμα, το 50% στα δίποντα και τρίποντα (συνολικά) σε κάποιο παιχνίδι. Το καλύτερο ποσοστό είναι 50% (28/56) εναντίον του Γ.Σ. Λαρισαίων 1928.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ