Ήταν μακράν το ωραιότερο παιχνίδι που διεξήχθη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” στο τρέχον πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, αυτό μεταξύ της Καβάλα B.C. και των Μαχητών Δόξας Πεύκων, που κρίθηκε στην παράταση με νικήτρια τη γηπεδούχο ομάδα με σκορ 93-90 (19-22, 19-20, 22-16, 21-23 το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού και 12-9 στην παράταση). Εκτός από τη συναρπαστική και αμφίρροπη εξέλιξη, οι δύο ομάδες προσέφεραν και όμορφο θέαμα στο φίλαθλο κοινό.

Η Καβάλα Β.C. νίκησε, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά των +4 πόντων, προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Έφτασε μία”ανάσα”, για την ακρίβεια μία εύστοχη ελεύθερη βολή, από τον στόχο, όταν ο “δεινός εκτελεστής”, Χριστόφορος Κελαϊδής, ευστόχησε στην πρώτη προσπάθεια, από το “ζευγάρι” των ελεύθερων βολών που κέρδισε, έπειτα από “ανόητο” φάουλ του Καράμο Τζαουάρα, αλλά αστόχησε στη δεύτερη κι ενώ στο χρονόμετρο έμεναν λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα. Μετά την άστοχη ελεύθερη βολή, όμως, ο Σταύρος Κουμλέλης κέρδισε, με μεγάλη μάχη, το επιθετικό ριμπάουντ, πρόλαβε να σουτάρει, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε μέσα στο δίχτυ για ελάχιστα!

Η Καβάλα B.C. θα μπορούσε να κερδίσει το παιχνίδι με μεγαλύτερη διαφορά, εάν το προσέγγιζε καλύτερα στην άμυνα, κυρίως στο α΄ ημίχρονο, που δέχτηκε 81 πόντους στην κανονική διάρκεια. Με ποσοστό πολύ υψηλό (62%) στο περιφερειακό σουτ, επτά περισσότερα ριμπάουντ και εννέα περισσότερες τελικές πάσες, η ομάδα των “Μαχητών” προηγήθηκε 38-42 στο α΄ ημίχρονο. Στην 3η περίοδο, οι παίκτες της Καβάλα B.C. έπαιξαν πιο δυνατά στην άμυνα, ενώ στην επίθεση ο Χρ. Κελαΐδης έβαλε μεγάλα σουτ. Με επιμέρους σκορ 22-12, η Καβάλα B.C. προηγήθηκε 60-54, αλλά οι “Μαχητές” με τέσσερις εύστοχες ελεύθερες βολές μείωσαν στο καλάθι (60-58).

Στην 4η περίοδο έγινε πραγματική μάχη, με τις δύο ομάδες να εναλάσσονται στο προβάδισμα και οι εύστοχες προσπάθειες να διαδέχονται η μία την άλλη. Το παιχνίδι βρισκόταν στην “κόψη του ξυραφιού” και η νίκη θα κρινόταν σε μία λεπτομέρεια. Οι “Μαχητές” προηγήθηκαν 80-81 και ο Σταύρος Κουμλέλης απέκτησε το δικαίωμα για δύο ελεύθερες βολές. Με την πρώτη ισοφάρισε (81-81), ενώ στη δεύτερη, η μπάλα χτύπησε στο εμπρός τμήμα της στεφάνης του καλαθιού και το παιχνίδι πήγε στην παράταση.

Εκεί, η Καβάλα B.C. προηγήθηκε 87-83, οι “Μαχητές” απάντησαν 87-88 και το μεγάλο ντέρμπι συνεχίστηκε έως το τέλος. Το 89-90 ήταν το τελευταίο προβάδισμα για τη φιλοξενούμενη ομάδα, αφού ακολούθησε μικρό “σερί” 4-0 για την Καβάλα B.C. που κατέκτησε τη νίκη με 93-90. Εάν κάποιος μας έλεγε, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας, ότι η Καβάλα B.C. θα έκανε δέκα νίκες, θα τον κοιτούσαμε με επιφύλαξη. Θεωρούμε ότι ακόμα κι αν δεν πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ (σ.σ. απομένει μία ακόμα αγωνιστική ημέρα για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου), δεν είναι “χαμένη από χέρι” όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία. Το βέβαιο είναι, ότι η σειρά με αντίπαλο την ομάδα των “Μαχητών” θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Καβάλα B.C.

Ερεβμπενάζιε 10(5 τελικές πάσες), Κελαϊδής 20(5/6 τρίποντα), Μάζουρτσακ 24(1 τρ., 5 ριμπάουντ, 5 τελικές πάσες), Ντιαλό 8, Κυριακού, Κουμλέλης 13(6 κερδισμένα φάουλ), Γκέλιος 9(1 τρ., 8 ριμπάουντ), Μούκας, Σκλήβας 9(5 ριμπάουντ).

Μαχητές Δόξας Πεύκων

Χατζηκυριακίδης 4, Βελισσαρίου 2, Γερομιχαλός 12, Καλαμπάκας 24(2 τρ.), Ναούμης 9(3 τρ.), Στόλης 2, Δίπλαρος 8(2 τρ.), Τάταρης 10, Τζαουάρα 19(8/11 δίποντα, 3/4 ελεύθερες βολές).

Ο προπονητής των “Μαχητών” έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ατμόσφαιρα στο Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. “Είναι πολύ ευχάριστο να διεξάγονται παιχνίδια σε τέτοια ατμόσφαιρα. Νομίζω ότι οι δύο ομάδες αποζημίωσαν το κοινό με το θέαμα που πρόσφεραν. Ήρθαμε για να κάνουμε το 2-0 στις νίκες. Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη και όποια νικούσε θα ήταν δίκαιη η νίκη της. Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας είναι πολύ ανταγωνιστικό. Θα ιδωθούμε πάλι”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Πενταζίδης συμφώνησε για τον συναρπαστικό χαρακτήρα του αγώνα και το ωραίο επιθετικό μπάσκετ που έπαιξαν οι δύο ομάδες και συμπλήρωσε ότι το παιχνίδι του άφησε μία γλυκόπικρη γεύση. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 29ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Αίολος Αστακού-Α.Ε. Λάρισας 96-77, Φάρος Κερατσινίου-Ηρακλής Θεσσαλονίκης 87-78, Αμύντας-Ηράκλειο 63-58, Χολαργός-Παγκράτι 114-63, Αρκαδικός Τρίπολης-Ψυχικό 77-74(στην παράταση), Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Πανιώνιος 70-85, Δούκας-Εθνικός Πειραιώς 82-71.

Η βαθμολογία έχει ως εξής: Ηρακλής Θεσσαλονίκης 54, Δούκας 54, Πανιώνιος 54, Φάρος Κερατσινίου 52, Αίολος Αστακού 47, Χολαργός 45, Αμύντας 44, Εθνικός Πειραιώς 44, Ψυχικό 42, Α.Ε. Λάρισας 41, Αρκαδικός Τρίπολης 40, Μαχητές Δόξας Πεύκων 39, Καβάλα B.C. 39, Ηράκλειο 36, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 34, Παγκράτι 31.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα (Σάββατο 6 Μαΐου 2017)

Εθνικός Πειραιώς-Καβάλα B.C., Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αίολος Αστακού, Πανιώνιος-Δούκας, Α.Ε. Λάρισας-Φάρος Κερατσινίου, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Αμύντας, Ηράκλειο-Χολαργός, Παγκράτι-Αρκαδικός Τρίπολης, Ψυχικό-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι μετά το παιχνίδι Καβάλα B.C.-Μαχητές Δόξας Πεύκων, διεξήχθη αγώνας πετοσφαίρισης μεταξύ μικτών ομάδων του 2ου και του 5ου ΓΕ.Λ. Καβάλας, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το πρόβλημα υγείας ενός μικρού κοριτσιού. Ήταν μία αξιέπαινη πρωτοβουλία των δύο σχολείων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ