Θα ήταν ψέμα να ισχυριστούμε, ότι περιμέναμε τέτοια εμφάνιση από την Καβάλα B.C. στο παιχνίδι φιλικού χαρακτήρα, με αντίπαλο την ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928, που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου 1 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”. Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, η ομάδα της Καβάλας έδειξε υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επικράτησε, στην κυριολεξία, μέσα στο γήπεδο της φιλοξενούμενης ομάδας με σκορ 88-65(21-18, 21-15, 19-15, 27-17 το σκορ ανά περίοδο).
Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου εύκολο, αλλά έγινε στην εξέλιξή του, χάρη στην εντυπωσιακή συγκέντρωση που έδειξαν όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι καλαθοσφαιριστές που αγωνίστηκαν για την Καβάλα B.C. (σ.σ. δεν πήρε χρόνο συμμετοχής μόνο ο Σταύρος Κουμλέλης, που χρειάζεται ξεκούραση). Μετά το 14-14 στην 1η περίοδο, η Καβάλα B.C. πήρε το προβάδισμα στο σκορ και με την πάροδο του χρόνου “έχτιζε” μία διαφορά “ασφαλείας”, η οποία επέτρεψε στον προπονητή της, Ηλία Μωσαΐδη, να “μοιράσει” τα αγωνιστικά λεπτά στους έντεκα διαθέσιμους παίκτες του. Η νίκη κρίθηκε στην 3η περίοδο, όταν η Καβάλα B.C. προηγήθηκε 61-48. Στην 4η περίοδο πρόσφερε και όμορφο θέαμα, στους λιγοστούς, πάλι, φίλους της καλαθοσφαίρισης, που βρέθηκαν στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Δ.Α.Κ. “Αλεξάνδρα Δήμογλου”.
Η Καβάλα B.C. έχει μία εβδομάδα, ακόμα, για να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να εμφανιστεί όσο περισσότερο έτοιμη γίνεται, πνευματικά και αγωνιστικά, στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η νίκη επί του Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 ήταν, σαφώς, μία πολύ καλή ψυχολογική ώθηση, για να γίνουν οι επόμενες προπονήσεις με μεγαλύτερη διάθεση και ένταση. Η σύνθεση στον αγώνα με τον Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 ήταν η ακόλουθη: Ερεβμπενάζιε 6, Μάζουρτσακ 14, Γκέλιος 10(1 τρίποντο), Σκλήβας 9(1 τρ.), Αναστασάκης 2, Μανούσος 12, Κυριακού, Κελαϊδής 15(5 τρ.), Μούκας 5(1 τρ.), Σαββίδης 8(1 τρ.), Μανάκας 7(1 τρ.).
Πριν το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων της Καβάλας και του Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, διεξήχθη ο αγώνας κυπέλλου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, “Τάσος Χαραλαμπίδης”, ανάμεσα στον Ηρακλή Αγίου Ιωάννη και στον Λεύκιππο Ξάνθης. Νικήτρια αναδείχτηκε η φιλοξενούμενη ομάδα με σκορ 62-70(13-23, 16-13, 16-22, 17-12 το σκορ ανά περίοδο). Στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, η ομάδα του “Ηρακλή” είχε, δύο φορές, την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά στο ένα καλάθι και να δώσει δραματικό χαρακτήρα στις εναπομείνασες επιθέσεις. Όμως, ο Γοργίας αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και στη συνέχεια, ο Ράμμος σε εύκολο λέι απ. Οι παίκτες του “Λεύκιππου” ήταν ψύχραιμοι και εύστοχοι από τη γραμμή των ελεύθερων βολών και πήραν δίκαια την πρόκριση.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μακεδόνες Κρηνίδων-Παγγαίο 81-43, Ρούπελ Σιδηροκάστρου-Ίκαροι Σερρών (κάτω των 20 ετών) 68-61, Πανσερραϊκός-Α.Ο. Σερρών 50-60, Αστέρας Καβάλας (κάτω των 20 ετών)-Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 76-65, Θύελλα Φερών-Α.Ε. Κομοτηνής (κάτω των 20 ετών) 83-51, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Έβρος Σουφλίου 94-51, Φιλία Ορεστιάδας-Αίας Κομοτηνής 67-51.
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Τιτάνες Δράμας-Απόλλων Δράμας, Προσοτσάνη-Ορφέας Νέου Σκοπού (κάτω των 20 ετών). Να σημειώσουμε ότι, τα σωματεία που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, μετέχουν στη διοργάνωση του κυπέλλου με ομάδες που απαρτίζονται από καλαθοσφαιριστές κάτω των είκοσι ετών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ