Η εμφάνιση που πραγματοποίησε η Καβάλα B.C. στη Λάρισα (σ.σ. και η πρόκριση σε βάρος της Α.Ε.Λ.), το περασμένο Σάββατο, δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Η νίκη που σημείωσε στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες της, οι οποίοι συνέχισαν με «κεκτημένη ταχύτητα» εναντίον του Απόλλωνα Πατρών, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Όσοι και όσες προέβλεψαν (σ.σ. και ήταν η πλειοψηφία) ότι η ομάδα της Πάτρας θα περνούσε ένα ευχάριστο απόγευμα στην Καλαμίτσα, τελικά «έπεσαν έξω». Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον, από την αρχή έως το τέλος και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και έγινε ενδιαφέρον, λόγω του κινήτρου που είχαν οι παίκτες της ομάδας της Καβάλας.
Στη λήξη της 2ης περιόδου, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με σκορ 35-35, αναρωτηθήκαμε εάν η Καβάλα B.C. θα έχει δυνάμεις για να συνεχίσει στον ίδιο, υψηλό, ρυθμό του α΄ ημιχρόνου. Στην 3η περίοδο φάνηκε να χάνει την «επαφή» στο σκορ, αφού η ομάδα του «Απόλλωνα» έπαιξε πιο συγκεντρωμένα στην άμυνα και με περισσότερη ενέργεια στην επίθεση, για να προηγηθεί 39-52 και στο τέλος της περιόδου 43-52. Με την έναρξη της 4ης περιόδου, όμως, η Καβάλα B.C. μείωσε 49-52 και το παιχνίδι απέκτησε νέο ενδιαφέρον.
Ο Δημήτρης Βεργίνης, με εύστοχο σουτ τριών πόντων, έκανε το σκορ 55-62 στο τελευταίο ενάμισι λεπτό του παιχνιδιού κι εκεί πιστέψαμε πως η νίκη κρίθηκε υπέρ της Πατρινής ομάδας. Ωστόσο, το τελευταίο λεπτό πήρε δραματικό χαρακτήρα χάρη σε ένα απίθανο τρίποντο του Χριστόφορου Κελαϊδή (σ.σ. η μπάλα αναπήδησε αφού χτύπησε στη στεφάνι και κατέληξε μέσα στο καλάθι) με το οποίο η Καβάλα B.C. μείωσε στο σουτ (60-63). Ακολούθησαν δύο εύστοχες ελεύθερες βολές, σε τέσσερις προσπάθειες, από πλευράς Απόλλωνα Πατρών και δύο διαδοχικά άστοχα σουτ τριών πόντων από τον Χρ. Κελαϊδή, που θα γινόταν το «πρόσωπο του αγώνα», για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα 61-65 (17-16, 18-19, 8-17, 18-13 το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού).
Η Καβάλα B.C. κέρδισε το χειροκρότημα των λιγοστών φίλων της καλαθοσφαίρισης και τις εντυπώσεις, αλλά οι εντυπώσεις δεν αρκούν, για να πάρει μία ομάδα τη νίκη και την πρόκριση. Η ομάδα της Καβάλας πήρε καλό βαθμό στην αμυντική λειτουργία, ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του πικ εν ρολ παιχνιδιού του «Απόλλωνα», που σε συνδυασμό με το μέτριο ποσοστό ευστοχίας στο περιφερειακό σουτ, δυσκόλεψαν πολύ την ομάδα της Πάτρας στο σκοράρισμα (σ.σ. οι 65 πόντοι που σημείωσε το μαρτυρούν).
Από κει πέρα, η Καβάλα B.C. χρειάζεται περισσότερη δουλειά στην επίθεση. Η διαφορά που πήρε στο σκορ ο Απόλλων Πατρών στην 3η περίοδο του παιχνιδιού, οφειλόταν, κυρίως, στις βιαστικές επιλογές των παικτών της ομάδας της Καβάλας, οι οποίες δημιούργησαν «αμυντική ανισορροπία» στο παιχνίδι της και έδωσαν εύκολους πόντους στην αντίπαλη ομάδα. Ο Κώστας Μέξας, προπονητής του «Απόλλωνα», ήρθε αρκετά «διαβασμένος» για το ρόστερ της «Καβάλα B.C.». Κατάφερε να «απομονώσει» από την επιθετική λειτουργία της τον Αμερικανοπολωνό, Άντι Μάζουρτσακ, αλλά «βγήκε μπροστά» ο Χρ. Κελαϊδής. Οι συνθέσεις των ομάδων ήταν οι εξής:
Καβάλα B.C. (προπονητής Ηλίας Μωσαΐδης): Κυριακού, Μάζουρτσακ 7(1 τρίποντο), Γκέλιος 13(1 τρ.), Σκλήβας 11(σ.σ. και με αρκετά «σκουπίδια» (ριμπάουντ) στην άμυνα και στην επίθεση), Αναστασάκης 2, Κελαϊδής 18(3 τρ.), Μούκας 5, Σαββίδης 1, Μανάκας 2, Κουμλέλης 2.
Απόλλων Πατρών (προπονητής Κώστας Μέξας): Τζόουνς 14(1 τρ.), Μαστρογιαννόπουλος 4, Βεργίνης 11(3 τρ.), Κόμπινς 7, Σλαφτσάκης 2, Τσιάρας 7, Διαμαντάκος 3, Καλινόσκι 8, Μπάβτσιτς 2, Ράσελ 7(1 τρ.).
Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής ημέρας της β΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Μαχητές Δόξας Πεύκων-Πανιώνιος 55-76, Δόξα Λευκάδας-Ρέθυμνο 31-93, Ηράκλειο-Κόροιβος Αμαλιάδας 60-71, Δούκας-Λαύριο 74-73, Τρίκαλα-Προμηθέας Πατρών 67-70, Αίολος Αστακού-Αμύντας 79-69, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Κύμη 69-73.
Τη 2η αγωνιστική της β΄ φάσης θα διεξαχθούν τα εξής παιχνίδια (ημέρα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016): Κύμη-Ρέθυμνο, Δούκας-Προμηθέας Πατρών, Αίολος Αστακού-Πανιώνιος, Απόλλων Πατρών-Κόροιβος Αμαλιάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ