Η παράταξη «Καβάλα, Φίλιπποι-Ανοιχτή Πόλη», με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή, καλεί τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, να διαφυλάξει τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου και να μη προβεί σε συμβιβασμό, για το ζήτημα της διάλυσης της κοινοπραξίας με τη ΔΕΠΟΣ. Συγκεκριμένα, στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής:

«Η ΔΕΠΟΣ εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας πριν από τριάντα, περίπου, χρόνια. Εκμεταλλεύθηκε ληστρικά την Καβαλιώτικη γη και επένδυσε ελάχιστα στην πόλη μας. Πήρε δωρεάν γη από το ελληνικό Δημόσιο, την πούλησε πανάκριβα στους συμπολίτες μας και ύστερα, την τιμολόγησε αυθαίρετα για τις λογιστικές της ανάγκες. Τώρα, ζητάει ανταλλάγματα από τον Δήμο Καβάλας για τη γη, από την οποία είχε μόνο τεράστια έσοδα και ελάχιστα έξοδα, απλώς λειτουργικού χαρακτήρα. Η διοίκηση του Δήμου μας οφείλει:

– Να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών και να εφαρμόσει το καταστατικό της «Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας-ΔΕΠΟΣ».

– Να συνεχίσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης της Κοινοπραξίας, που αρχίσαμε το 2011, οπότε πετύχαμε να αποφύγουμε τη Διαιτησία και ωριμάσαμε την προσφυγή στα δικαστήρια.

– Να οργανώσει μία ομάδα νομικών και οικονομολόγων, που θα ερευνήσει το αρχείο των συμβολαίων και των εγγράφων της Κοινοπραξίας, το σώσαμε και φυλάσσεται στο κτήριο της «Δημωφέλεια». Είμαστε βέβαιοι, πως θα επιβεβαιωθούν οι δηλώσεις που έκανε κάθε χρόνο ο διευθυντής της Κοινοπραξίας, κ. Βασίλης Θεοδωρίδης, στον ετήσιο απολογισμό της ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η ΔΕΠΟΣ οφείλει στην Κοινοπραξία 4.300.000€, άρα τα μισά από αυτά στον Δήμο Καβάλας.

– Να απαιτήσει τα χρήματα που χρωστάει η ΔΕΠΟΣ στον λαό της Καβάλας, ακόμα και με δικαστική αγωγή.

– Να διεκδικήσει τα 1.200 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στη ΔΕΠΟΣ και τώρα επέστρεψαν στο ελληνικό Δημόσιο (στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ορίσαμε να έχουν συγκεκριμένες χρήσεις)».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ