Κίνδυνος να γίνει το στρατόπεδο Ασημακόπουλου Κέντρο Μόνιμης Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Που είναι εκείνη η Επιτροπή Ενεργών Πολιτών, που είναι οι κυβερνητικοί βουλευτές που επέμεναν τότε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να φύγουν από το Εσκί Καπού, και επέμεναν να τους φιλοξενήσουμε στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου;;; Όλοι συμφωνούσαμε, να μην μείνουν οι άνθρωποι στα αντίσκηνα, μέσα στο καταχείμωνο, αλλά, θα θυμούνται οι αναγνώστες μας που διαφωνούσαμε να δημιουργηθεί γκέτο μέσα στο στρατόπεδο. Μας έλεγαν τότε, και είχε πειστεί και το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι θα φιλοξενηθούν προσωρινά και μόνο οι πρόσφυγες, αφού η κυβέρνηση δεν έχει άλλη λύση.

Πίεσαν λοιπόν οι Ενεργοί Πολίτες βασιζόμενοι στην ευαισθησία των καβαλιωτών σε τέτοια ζητήματα και συμφωνούσαν και οι βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ, να πάνε στο στρατόπεδο. Είχαμε προτείνει, να ενοικιαστούν σπίτια σε όλο το νομό, και να διασκορπιστούν οι φιλοξενούμενοι, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία γκέτο, αλλά και για να διευκολυνθεί η ένταξή τους στην κοινωνία μας. Αυτό είχε συμφωνήσει και η δημοτική αρχή με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα, αλλά ο Υπουργός τίποτα απ’ όσα υποσχέθηκε δεν τήρησε.

Κατ’ αρχήν, η προσωρινότητα έγινε μονιμότητα με το κτίσιμο διαμερισμάτων όπου τώρα φιλοξενούνται. Δεν πρόκειται μόνο για πρόσφυγες αλλά και για μετανάστες, που προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες, δημιουργούν εντάσεις, και καυγάδες μέχρι και ξυλοδαρμούς. Από την άλλη, φοβάται η δημοτική αρχή της Καβάλας, ότι είναι πολύ πιθανόν, το αυξανόμενο κύμα εισροών στη χώρα μας, να καταλήξει (ένα μέρος τουλάχιστον) στο στρατόπεδο και να μετατραπεί έτσι, σε Κέντρο προσφύγων και μεταναστών. Κι αυτό θα είναι κακό για όλους. Για την πολιτεία και για μας τους πολίτες αυτής της περιοχής, αφού ο κίνδυνος διατάραξης της τάξης από την ύπαρξη ενός γκέτο, θα είναι πολύ μεγάλος.

Για τους ίδιους τους πρόσφυγες, που δεν έχουν καμιά ευκαιρία αφομοίωσης στη χώρα μας, και θα είναι μονίμως σε αναμονή για το πώς και πότε θα μπορέσουν να φύγουν στις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Εμείς θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα έξοδα κατοικίας των ανθρώπων αυτών, τα έξοδα εστίασης, και του μηνιαίου επιδόματος που τους δίνει το κράτος, χωρίς προοπτική να βρουν και να κάνουν κάποια δουλειά. Είναι κακό για το Δήμο, αλλά και για τον στρατό, που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα στρατόπεδα, όπως εδώ και χρόνια σχεδιάζουν, εφ’ όσον μετατραπούν σε Κέντρα Μόνιμης Φιλοξενίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ