Αναμφίβολα, το διεθνές ανοικτό τουρνουά σκάκι της Καβάλας, είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση και από τις μαζικότερες διοργανώσεις που διεξάγονται κάθε έτος στην πόλη. «Το τουρνουά της Καβάλας, έχει μεγάλη υπόσταση στο παγκόσμιο σκάκι», δήλωσε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας, Χριστόφορος Αποστολοκάκης, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 στο Δημαρχείο, για το 33ο τουρνουά το οποίο φέρει, πλέον, το όνομα του αείμνηστου προέδρου του συλλόγου, Βασίλη Θεοδωρίδη. Ο Β. Θεοδωρίδης υπήρξε η οργανωτική «ψυχή» του τουρνουά για μία 30ετία και η παρακαταθήκη που άφησε έχει άξιους συνεχιστές.

Ο «διάδοχος» του, Χρ. Αποστολακάκης, ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ στον αριθμό των συμμετοχών, που ανέρχονται σε 500 σκακιστές και σκακίστριες. Εκ των οποίων, γύρω στους ογδόντα είναι κάτω των 18 ετών! Το ανοικτό τουρνουά Καβάλας είναι «πόλος έλξης» για καταξιωμένους σκακιστές, αλλά και για εκκολαπτόμενους πρωταθλητές. «Από το τουρνουά μας πέρασαν παγκόσμιοι και πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά και νεότεροι που στην συνέχεια κατέκτησαν παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους», σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού Σκακιστικού Ομίλου. Στο 33ο τουρνουά, που θα διεξαχθεί από την Δευτέρα 29 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024 στην Μεγάλη Λέσχη και στο ξενοδοχείο Galaxy Airotel, δεν υπάρχει το «φαβορί». «Θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο τουρνουά το φετινό», σχολίασε ο Χρ. Αποστολακάκης, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι στηρίζουν την διοργάνωση.

Στους υποστηρικτές είναι ο Δήμος και το Επιμελητήριο Καβάλας, που εκπροσωπήθηκαν στην συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου και το μέλος της διοικούσας επιτροπής, Λευτέρη Κουκουτίνη. Ο πρώτος ανέφερε πως το σκάκι στην Καβάλα είναι συνώνυμο της επιτυχίας και πρόσθεσε πως ο Δήμος στηρίζει το πνευματικό άθλημα, τον Σκακιστικό Όμιλο και τις διοργανώσεις που φέρνουν κόσμο στην πόλη. Μαζί με τους συνοδούς των σκακιστών, θα βρεθούν στην Καβάλα γύρω στους χίλιους πεντακόσιους επισκέπτες. Ο Λευτέρης Κουκουτίνης συνεχάρη τον πρόεδρο του Σκακιστικού Ομίλου για τις πρόσφατες επιτυχίες, την κατάκτηση του «νταμπλ» (πρωτάθλημα και κύπελλο) στην Ελλάδα, εξήρε την κοινωνική προσφορά του ομίλου και δήλωσε ότι είναι τιμή για το Επιμελητήριο, να στηρίζει διοργανώσεις που προβάλλουν την πόλη και φέρνουν επισκέπτες.

Όπως ανέφερε, τέλος, ο Χρ. Αποστολακάκης, είναι υπό σκέψη να χρησιμοποιηθεί το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη, για την φιλοξενία του διεθνούς ανοικτού τουρνουά σκάκι. Αφού γίνουν δοκιμαστικοί αγώνες το ερχόμενο φθινόπωρο, με τα περιφερειακά πρωταθλήματα, ώστε να διαπιστωθούν τα τυχόν προβλήματα. «Μακάρι να ξεπεράσουμε το φετινό ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών και να βρούμε έναν μεγαλύτερο χώρο για το τουρνουά», είπε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ