Από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Κ.Κ.Π. Π.Α.Μ.-Θ.) ανακοινώθηκε η ίδρυση δομής φιλοξενίας ατόμων με αναπηρίες, η οποία θα στεγάζεται σε κτίριο του παραρτήματος προστασίας παιδιού Καβάλας (Παιδόπολη). Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας ενημερώσουμε πως άρχισε η λειτουργία της νέας δομής ατόμων με αναπηρίες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε κτίριο που ανήκει στο παράρτημα προστασίας παιδιού Καβάλας, το οποίο έως και το καλοκαίρι του 2017 είχε παραχωρηθεί στο πρώην Ειδικό Σχολείο Καβάλας όταν και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο χώρο. Στη νέα δομή πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης, ενώ συγχρόνως υπάρχουν οι υποδομές που απαιτούνται, για να υποστηρίζουν την πρόσβαση και την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες. Η νέα δομή λειτουργεί και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Χρόνιων Παθήσεων Καβάλας. Στην παρούσα περίοδο, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορά άτομα με αναπηρίες ηλικίας άνω των δεκαοκτώ (18) ετών. Λειτουργούν τα εξής τμήματα: 1) παιδαγωγικό, δημιουργικής απασχόλησης και μικροτεχνιών, 2) ψυχολογικής υποστήριξης, 3) γραφείο κοινωνικής λειτουργού, 4) πρόγραμμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα δημιουργηθούν και νέα τμήματα σύμφωνα με τις ανάγκες και τον αριθμό των εκπαιδευόμενων.

Ο πρόεδρος του Κ.Κ.Π. Π.Α.Μ.-Θ., Σωτήρης Σωτηριάδης, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που πετύχαμε τον συγκεκριμένο στόχο. Έναν από τους πολλούς που έχουμε πετύχει στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής μας, μαζί με τους εργαζόμενους. Επιτέλους, για πρώτη φορά, δημιουργείται μία δομή διημέρευσης για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες. Μία δημόσια δομή μέσα στην Καβάλα, που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Μία δομή με υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στο κομμάτι αυτό. Ανάγκες και για τις οικογένειες των ανθρώπων με αναπηρίες. Γι’ αυτό, από την πλευρά μας συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να αυξηθούν τέτοιες δομές και να ενισχυθούν οι ήδη υπάρχουσες τόσο στην Καβάλα, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Απαραίτητη προϋπόθεση, η πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού. Η αρχή έγινε και είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να απευθύνονται στις εγκαταστάσεις της δομής (τέρμα οδού Ιοκάστης, περιοχή Αγίου Λουκά) καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι, ή να επικοινωνούν τηλεφωνικώς στο 2510241432. Για περισσότερες πληροφορίες στο kkppamth.gr».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ