Μία νέα δημοτική κίνηση δημιουργήθηκε και ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στις ερχόμενες εκλογές στον Δήμο Θάσου. Πρόκειται για τη «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση», η οποία δημοσιοποίησε το ακόλουθο ιδρυτικό κείμενο: «Eίμαστε δημότες της Θάσου. Μας συνδέει η αγάπη για τον τόπο μας και η ισχυρή μας θέληση να τον πάμε μπροστά. Γνωρίζουμε πως η δύναμη που χρειαζόμαστε βρίσκεται κρυμμένη μέσα στα μέλη της τοπικής μας κοινωνίας, στην ταυτότητα, το ρόλο και τη θέση του καθενός από εμάς. Αυτή τη δύναμη θέλουμε να φέρουμε στο φως. Αυτή που στραγγαλίζεται διαχρονικά από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, που χρειάζονται τους πολίτες άβουλα όντα, απλά νούμερα στα «πελατολόγια» τους.

Επιχειρούμε σήμερα, να βγάλουμε το Δήμο μας από ένα τέλμα στο οποίο έχει κολλήσει. Εγκαινιάζουμε μία φιλόδοξη προσπάθεια, που βασίζεται στο ρόλο και στο λόγο κάθε δημότη του νησιού μας. Ιδρύουμε τη «Δημοτική Ενωτική Θασιακή Κίνηση», με στόχο μία νικηφόρα πορεία προς τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Βασίζουμε την αισιοδοξία μας στη συμμετοχή όλων εκείνων, που ,έξω από κομματικέςταμπέλες, ενστερνίζονται τις αξίες της συλλογικής δράσης, της διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και της ισονομίας των πολιτών. Υπολογίζουμε σε αυτούς, τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που αγαπούν πιο πολύ τον τόπο τους από το κόμμα τους. Στην κοινή αυτή πορεία αξιολογήσαμε από κοινού υποψηφιότητες και εκλέξαμε τον επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιο δήμαρχο. Παράλληλα, συνδιαμορφώνουμε τις βασικές προγραμματικές μας στοχεύσεις που έχει ανάγκη το νησί μας και οι κάτοικοί του.

Γνωρίζουμε πολύ καλλίτερα από τον κάθε «σωτήρα» τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού μας. Στον κοινό στόχο, μάς ενώνει η κοινή πεποίθηση, ότι πρέπει να δοθεί τέλος στο μοντέλο διοίκησης του δημαρχοκεντρικού Δήμου εντός του οποίου «ευδοκιμούν» η αδιαφάνεια, η έλλειψη δημοκρατικής και συναινετικής λειτουργίας στα θεσμικά όργανα.

Γνωρίσαμε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα αποτελέσματα ενός τέτοιου μοντέλου διοίκησης. Διαίρεσε την τοπική κοινωνία και δημιούργησε διαχωριστικές γραμμές ακρωτηριάζοντας τη δημιουργική πνοή της. Χωρίς ουσιαστική επικοινωνία με τους δημότες, αδιαφόρησε για την καθημερινότητά τους, απαξίωσε το «κοινό καλό». Άφησε το νησί μας ανοχύρωτο απέναντι στις ανάγκες των καιρών, χωρίς ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης, σωστό προγραμματισμό και αποτελεσματική διαχείριση.

Σήμερα, έχουμε πολύτιμο σύμμαχο στο εγχείρημά μας τη θεσμική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, που ενισχύει τη δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η τομή αυτή, θα επιτρέψει στην τοπική κοινωνία να λύσει τα δεσμά της και να βρει τον κοινό της βηματισμό μέσα από πρακτικές διαλόγου και συνεργασιών, που θα σπρώξουν τον τόπο μπροστά. Σε αυτό το εύφορο για την αυτοδιοίκηση έδαφος, θέλουμε να συνεργαστούμε με άτομα,φορείς, ή δημοτικές παρατάξεις, διαφορετικών πολιτικών αφετηριών και μέσα από ειλικρινή, γόνιμο διάλογο και προγραμματικές συγκλίσεις, να προχωρήσουμε από κοινού στο στόχο της συνολικής ανάπτυξης του νησιού μας».

Ο επικεφαλής της Δ.Ε.ΘΑ.Κ. και υποψήφιος δήμαρχος, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο γενικός γραμματέας, Βασίλειος Βασιλειάδης, ο ταμίας, Δημήτριος Προέδρου. Η συντονιστική γραμματεία: Αυγουστίδης Γεώργιος, Βαμβακά Ζαχαρούλα, Βογιατζή Ελένη, Μανωλόπουλος Αναστάσιος, Μπραστιανός Δημήτριος, Οικονομίδου Ευαγγελία, Παπακυριακού Χαράλαμπος, Παπακωνσταντίνου Δημήτριος, Φελούκης Δημήτριος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ