OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την ενημέρωση που δεν είχε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κάνει στη λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Καρβάλης, αφού τη διέκοψε η έντονη αντίδραση μερίδας των παρευρισκομένων, έκανε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης η αναπληρώτρια διευθύντρια της εταιρείας «Λιπάσματα Νέας Καρβάλης» και χημικός μηχανικός στο επάγγελμα, Θεοδώρα Κουλουρά, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε το απόγευμα της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018 στο ξενοδοχείο Galaxy.

Εάν της δινόταν η δυνατότητα να συνεχίσει την τοποθέτηση της, θα έλεγε ότι οι μονάδες παραγωγής λιπασμάτων του εργοστασίου, είναι από τις πιο σύγχρονες στην Ευρώπη και ότι η εταιρεία ακολουθεί την εξέλιξη της τεχνολογίας προσπαθώντας να βελτιώνεται συνεχώς στον τομέα της αντιρρυπαντικής προστασίας.

Το εργοστάσιο λιπασμάτων, ανέφερε, υπόκειται σε πολλαπλούς ελέγχους, τακτικούς αλλά και έκτακτους, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και σε όλες τις περιπτώσεις οι μετρήσεις των ρύπων βρέθηκαν πολύ κάτω των αποδεκτών ορίων. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, οι μετρήσεις δεν γίνονται μόνο στις πηγές ρύπανσης, δηλαδή τις μονάδες, αλλά επεκτείνονται και στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, με τη λειτουργία ειδικού σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που τοποθετήθηκε το έτος 1991 και πριν από δύο έτη εκσυγχρονίστηκε, με την αντικατάσταση των οργάνων του.

Οι μετρήσεις που γίνονται από το εργοστάσιο, επεσήμανε, αξιολογούνται από άλλες Υπηρεσίες, οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι οι τιμές δεν εμπνέουν ανησυχία.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, τέλος, φάνηκε να απορεί με το εχθρικό κλίμα που συνάντησε στη λαϊκή συνέλευση της Νέας Καρβάλης και τον ξεσηκωμό κατά της εταιρείας. «Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτή η ένταση και δεν καταλαβαίνω γιατί στοχοποιήθηκε το εργοστάσιο λιπασμάτων. Στην περιοχή λειτουργούν κι άλλες βιομηχανικές μονάδες, ενώ στη ρύπανση μπορούν να συνεισφέρουν κι άλλες πηγές, όπως τα οχήματα, η χρήση τζακιών, κ.ά.», είπε.

Επίσης, επανέλαβε ότι, η εταιρεία θα τοποθετήσει, προσεχώς, καινούργιο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό (σ.σ. τα λεγόμενα «πλυντήρια» ρύπων), με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των μέσων που χρησιμοποιεί για τη μείωση των ρύπων που εκπέμπουν οι μονάδες παραγωγής λιπασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ