– Θα ήταν πολύ καλό να στεγαστεί το δημοτικό ναυτικό μουσείο στο ισόγειο του εντευκτηρίου του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας, γιατί είναι ένας χώρος με εύκολη πρόσβαση (για το κοινό) και σε ιδανικό σημείο (στο λιμάνι).
– Φαίνεται, όμως, πως ένας «καρεκλοκένταυρος», ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, δεν επιτρέπει την εκμίσθωση του χώρου, για τον σκοπό αυτό, από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας προς τον Δήμο Καβάλας.
– Οι γραφειοκράτες, δυστυχώς, θα γίνονται, σε αρκετές περιπτώσεις, τροχοπέδη και εμπόδιο για την πρόοδο της πόλης. Ένα ακόμα πρόσφατο παράδειγμα, είναι η επιβολή προστίμου στον Δήμο Καβάλας, από Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, διότι η δημοτική αρχή θέλησε να νομιμοποιήσει τους δύο παλιούς Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην «Άσπρη Άμμο» και στον Αμυγδαλεώνα!
– «Πολλές φορές, πραγματικά, το ελληνικό δημόσιο έχει πολύ χιούμορ», σχολίασε η δήμαρχος Καβάλας. Έπρεπε, δηλαδή, ο Δήμος να συνεχίσει να λειτουργεί, παράνομα, τους Σ.Μ.Α., για να μην του επιβληθεί το πρόστιμο από το ελληνικό κράτος! Αλλά, θα κινδύνευε με πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση!
– Όσον αφορά τη στέγαση του δημοτικού ναυτικού μουσείου, είναι απαράδεκτο, τόσα χρόνια, να μην έχει βρεθεί μόνιμη λύση. Και κατά την άποψη μας, το πρόβλημα δεν είναι η εξεύρεση του κατάλληλου χώρου. Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του καπετάνιου, Χρήστου Τζανάκου, προέδρου του συλλόγου φίλων ναυτικού μουσείου, ο οποίος είπε ότι: «η αντιπαλότητα του Δήμου Καβάλας με τον Ο.Λ.Κ. ξεσπάει σ’ εμάς».
– Στην προσωπική αντιπαλότητα, μεταξύ του καπετάνιου και του πρώην προέδρου του Ο.Λ.Κ., Πέτρου Παναγιώτου, οφείλεται και η ματαίωση του σχεδίου στέγασης του ναυτικού μουσείου στο παλιό απεντομωτήριο του λιμανιού «Απόστολος Παύλος».
– Οι εκθέσεις του Χρήστου Τζανάκου, που ήταν πλοηγός του λιμανιού και πρόεδρος του ναυτικού μουσείου τότε, για θέματα ασφάλειας του λιμανιού, ενοχλούσαν τη διοίκηση του Ο.Λ.Κ. και δημιούργησαν ψυχρότητα στη σχέση των δύο πλευρών.
– Δεν είναι μόνο οι «καρεκλοκένταυροι» που δημιουργούν «αναχώματα» στην εξέλιξη του τόπου, αλλά και οι τοπικές αντιπαραθέσεις, μεταξύ φορέων και προσώπων, που υπονομεύουν και, πολλές φορές, δυναμιτίζουν την προσπάθεια.
– Για μία ακόμα φορά, η Καβάλα δεν μπορεί να αποκτήσει ένα μουσειακό χώρο, που θα συγκεντρώσει και θα αναδείξει τη ναυτική της παράδοση και την άρρηκτη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα, η οποία είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει.