– Ήταν Απρίλιος του 2006, όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρωτοκλασάτο στέλεχος της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», αγόρευσε στη Βουλή σε επερώτηση βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προς τον τότε υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, για το εργοστάσιο της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη.
«Κυρία και κύριοι συνάδελφοι, η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, δηλαδή το αιφνιδιαστικό και αυταρχικό κλείσιμο του εργοστασίου και το πέταγμα των εργαζομένων στο δρόμο, είναι, ουσιαστικά, το μνημείο της κοινωνικής σκληρότητας, της διαχειριστικής ανικανότητας, της αναπτυξιακής μυωπίας και της πολιτικής αναξιοπιστίας και ανακολουθίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», είχε πει.
– Το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη έκλεισε και απέμεινε αυτό στην Καβάλα.
– «Όπως είναι ανεπίτρεπτο και πολιτικά σκανδαλώδες το τεχνητό δίλημμα που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση «ή Καβάλα, ή Θεσσαλονίκη, ή θα απολυθούν οι εργαζόμενοι στην Καβάλα, ή θα απολυθούν οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη». Πρόκειται για ένα κοινωνικά και πολιτικά χυδαίο δίλημμα, το οποίο κανείς δεν έπρεπε να θέσει και το οποίο δεν υπακούει σε καμία οικονομική και αναπτυξιακή λογική. Διότι μπορούν, φυσικά, να επιβιώσουν και οι δύο μονάδες, αρκεί να προσανατολιστούν σωστά, αρκεί να διοικηθούν σωστά, αρκεί να υπάρχει χρηστή διαχείριση, αρκεί να υπάρχει εξαγωγική πολιτική, αρκεί να υπάρχει μία συγκεκριμένη αντίληψη για το ρόλο τέτοιων βιομηχανιών», είπε ακόμα ο Ευάγγελος, καθώς και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
– Η ζωή κάνει κύκλους. Και δέκα χρόνια μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, κάποιοι επιθυμούν να κλείσει και αυτό στην Καβάλα.
– Φαίνεται πως όταν «δρομολογούνται» κάποια πράγματα, καμία κυβέρνηση, είτε ΠΑ.ΣΟ.Κ., είτε Νέας Δημοκρατίας, είτε της Αριστεράς, δεν μπορούν να τα αποτρέψουν.
– Η αγόρευση του Ευάγγελου, που το απόγευμα του Σαββάτου 19 Νοεμβρίου 2016 θα μιλήσει στην Καβάλα, είναι τραγικά επίκαιρη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ