Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, σε συνεργασία με τον θεατρικό οργανισμό «Μικρός Βορράς», παρουσιάζουν σε μαθητές γυμνασίων και λυκείων την «Ελένη» του Ευριπίδη, διατηρώντας την ίδια εκπαιδευτική γραμμή στην προσέγγιση της παρουσίασης: τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί, με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με ζωντανή μουσική και μία ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική, στήνουν μέσα στις τάξεις των σχολείων μία παράσταση που μιλάει άμεσα στους μαθητές και τους επιτρέπει να δούνε με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.
Το έργο του Ευριπίδη, ένα αιρετικό, αντιπολεμικό κείμενο, ζωντανεύει θεατρικά, με τη σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων.

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Διασκευή και σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη
Μακιγιάζ: Σιμονέττα Τσάπανου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος
Παραγωγή: Μικρός Βορράς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κίκα Ζαχαριάδου, Δήμητρα Σταματίου, Κωνσταντίνος Φωτίου
Μουσικός: Χρήστος Πασχαλίδης

Πρωινές παραστάσεις θα δοθούν για μαθητές γυμνασίων και λυκείων τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» (διάρκεια παράστασης 90 λεπτά). Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 6€ ανά μαθητή. Η παράσταση έχει τη δυνατότητα να παρουσιαστεί και σε σχολικές αίθουσες τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017 (διάρκεια τρεις διδακτικές ώρες). Η τιμή του εισιτηρίου έχει οριστεί στα 5€ ανά μαθητή. Μετά το τέλος της παράστασης, ακολουθεί διαδραστικό μέρος, στο οποίο θα συμμετέχουν οι μαθητές των σχολείων. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, ή προγραμματισμό επίσκεψης της παράστασης στο σχολείο, μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας: 2510220876-2510220877 (ώρες γραφείου), ή στο 6934600074 (Τατιάνα Νικολαΐδου).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ