- Θέλω να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου, προς τον Γιώργο Φιλόσογλου, αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Καβάλας και δευτερευόντως προς την Ευαγγελία Δρακονάκη, αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την ελλιπή ενημέρωση των Καβαλιωτών σχετικά με το μεγάλο έργο της (ριζικής) ανακαίνισης του «Βερούλειου» γηπέδου.
- Απ’ όσο γνωρίζω, είπαν ότι ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου θα συνεχίσει να καλύπτεται από φυσικό χλοοτάπητα, ενώ τριγύρω θα διαμορφωθούν μικρότερα γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα, για να προπονούνται τα παιδιά των Ακαδημιών των συλλόγων που εδρεύουν στο γήπεδο.
- Ωστόσο, άκουσα (με έκπληξη) γνωστό ραδιοσχολιαστή σε τοπικό σταθμό, ο οποίος ανέφερε ότι το κεντρικό γήπεδο θα επιστρωθεί με «κατεψυγμένο χόρτο»!
- Ειλικρινά, ήταν η πρώτη φορά που άκουσα ότι ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, μπορεί να επιστρωθεί με «κατεψυγμένο» χλοοτάπητα. Δεν είμαι ειδικός στην κατασκευή γηπέδων ποδοσφαίρου, ούτε γεωπόνος, για να γνωρίζω όλους τους τύπους χλοοτάπητα.
- Μου φαίνεται αστείο, όμως, ότι υπάρχει «κατεψυγμένο χόρτο», όχι μόνο για χρήση στα γήπεδα ποδοσφαίρου, αλλά και για γενικότερη χρήση. Κι έχω την εξής απορία.
- Ο «κατεψυγμένος» χλοοτάπητας διατηρείται σε κάποιο χώρο που ψύχεται, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (το καλοκαίρι) και πριν αρχίσει η επόμενη, αποψύχεται για να χρησιμοποιηθεί πάλι; Τι είναι ο χλοοτάπητας καρντάσια, κιμάς που τον διατηρούμε στην κατάψυξη και τον βγάζουμε για να τον μαγειρέψουμε;
- Επειδή είμαι αντίθετος προς τα κατεψυγμένα προϊόντα, θέλω να διαμαρτυρηθώ προς τη δημοτική αρχή του Δήμου Καβάλας, η οποία ενέκρινε την τοποθέτηση του «κατεψυγμένου» χλοοτάπητα στο «Βερούλειο».
- Ίσως έτσι εξηγείται και το μεγάλο ποσοστό της έκπτωσης, που έδωσε ο εργολάβος του έργου. Το «κατεψυγμένο» προϊόν, συνήθως, είναι φθηνότερο από το φρέσκο.