Πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών βρίσκεται ήδη στην Καβάλα και στην Θάσο, κυρίως από βαλκανικές χώρες, αλλά και από την Τουρκία. Μας πληροφορούν, ότι στην πλειοψηφία τους είναι επισκέπτες που έρχονται λόγω της μουσουλμανικής γιορτής τους. Όπως μας πληροφορούν ασχολούμενοι με τον τουρισμό, όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, ακριβώς όπως στην καρδιά του καλοκαιριού.

Αυτή η (απροσδόκητη) επέκταση της τουριστικής περιόδου, μας δείχνει ότι μπορούμε εφ’ όσον προσπαθήσουμε και δεν επαναπαυθούμε, να φέρουμε στην επόμενη τουριστική περίοδο πολύ περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή μας. Φτάνει να μην μας πιάσει η απληστία, και αρχίσουν να φεσώνουν σε τιμές τους επισκέπτες, για να γίνουν πλούσιοι σε μια μέρα. Εδώ είναι που κρίνεται απαραίτητος ο έλεγχος από τα αρμόδια όργανα για να μην δυσφημούν τον τόπο μας ορισμένοι ανεγκέφαλοι.

Ξέρουμε πως φέτος βοήθησε και η πολιτική συγκυρία με τα συνεχή γεγονότα στην Τουρκία, πράγμα που απέτρεψε πολλούς να επισκεφτούν τη χώρα αυτή, προς όφελος της χώρας μας. Ωστόσο, νομίζουμε, ότι το «άνοιγμα» των Τούρκων, κυρίως της Κωνσταντινούπολης προς την βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα την Καβάλα και τη Θάσο , ότι θα συνεχιστεί αυξανόμενο, για πολλά πολλά ακόμη χρόνια. Εμείς, όμως, είμαστε έτοιμοι να τους δεχθούμε;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ