Η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα 2023. Αναλυτικά το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:30 ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει εις τον ιερό ναό αγίου Γρηγορίου στην Νέα Καρβάλη.

ώρα 19:30 Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ναό αγίου Γεωργίου στην Χρυσούπολη.

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:30 προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

ώρα 19:30 Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ναό Προφήτου Ηλιού στην Καβάλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:30 προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

ώρα 19:30 Η Ακολουθία του Νυμφίου. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ναό αγίου Νικολάου στην Καβάλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:30 προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

ώρα 18:00 Το ιερόν Ευχέλαιον και η Ακολουθία του Νιπτήρος. Ο μητροπολίτης θα τελέσει το Ευχέλαιο εις το εκκλησιαστικό γηροκομείο Χρυσουπόλεως και ακολούθως (ώρα 19:30) εις τον ιερό ναό αγίου Αθανασίου στο Προάστιο Χρυσουπόλεως διά την Ακολουθία του Νιπτήρος.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:00 Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει εις τον ιερό ναό αγίου Γεωργίου στις Κρηνίδες. Εις τον ιερό ναό αγίου  Νικολάου Καβάλας, θα τελεσθούν δύο Θ. Λειτουργίαι, με ώρα ενάρξεως της πρώτης την 5ην πρωινή.

ώρα 19:00 Η Ακολουθία των Παθών. Ο μητροπολίτης θα χοροστατήσει εις τον ιερό ναό αποστόλου Παύλου στην Καβάλα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 8:30 Η Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως. Ο Μητροπολίτης θα χοροστατήσΕΙ εις τον ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού ΣΤΗΝ Καβάλα.

(απόγευμα) Ο Επιτάφιος Θρήνος. Ο Μητροπολίτης θα προστή της Περιφοράς του Επιταφίου εις το δημοτικό Κοιμητήριο Καβάλας (ώρα 17:00) και ακολούθως, θα χοροστατήσει εις τον μητροπολιτικό ναό Τιμίου Προδρόμου στην Καβάλα (ώρα 19:00).

Η περιφορά του Επιταφίου (έξοδος 21:00) εκ του μητροπολιτικού ναού διά των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, κόμβου Φαλήρου, Ερυθρού Σταυρού, μητροπολίτου Χρυσοστόμου, Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η συνάντηση των Επιταφίων (ώρα 21:30) εις τον δημοτικό Κήπο Καβάλας, εκ των Ενοριών Τιμίου Προδρόμου, αγίου Παύλου, αγίου Νικολάου και αγίου Γεωργίου Καβάλας.

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ώρα 7:00 Ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου  Βασιλείου. Ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει εις τον ιερό ναό αγίου Λουκά στην Καβάλα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

(βράδυ Σαββάτου, ώρα 23:00) Η Παννυχίς και μετά την Ανάστασιν, η Θεία Λειτουργία.

Η τελετή της Αναστάσεως εις την πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, κατά το μεσονύκτιο (ώρα 12), προεξάρχοντος του μητροπολίτη και ακολούθως αρχιερατική Θεία Λειτουργία εις τον ιερό ναό αγίου Νικολάου.

Ο Μέγας Εσπερινός του Πάσχα. Ο μητροπολίτης θα προστή του Εσπερινού της Αγάπης (ώρα 10:30) εις τον ιερό ναό αποστόλου Παύλου στην Καβάλα, ενώ εις απάσας τας Ενορίας θα ψαλεί το απόγευμα της Κυριακής (ώρα 18:00).

Όλες οι ιερές Ακολουθίες, θα αναμεταδίδονται ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ. στο Youtube, δια μέσω της ηλεκτρονικής διευθύνσεως www.im-philippon.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ