Θα κόψει την πολυλογία στους δημοτικούς συμβούλους ο Γιώργος Γραμμένος… Θα μπορέσει;;;

0

Καλά που το κατάλαβε ο Γιώργος Γραμμένος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ότι θα πρέπει να είναι περισσότερο αυστηρός σε ζητήματα του κανονισμού, και να περιορίζει στο χρόνο που δικαιούνται οι δημοτικοί σύμβουλοι τις παρεμβάσεις τους. Με τον τρόπο αυτόν, θα υποχρεώσει τους δημοτικούς συμβούλους να σέβονται τους συναδέλφους τους, οι οποίοι πολλές φορές, αναγκάζονται να μην παίρνουν καθόλου τον λόγο, αφού ορισμένοι σχεδόν τον μονοπωλούν. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Άρης Βέρρος, ο οποίος σχεδόν ποτέ δεν σέβεται τον χρόνο που δικαιούται, με την ανοχή του Προεδρείου και με τον τρόπο αυτόν, δεν τηρείται ο χρόνος των θεμάτων της προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση που είναι μια ώρα στην αρχή της συνεδρίασης.

Οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι, αν υποθέσουμε ότι θέλουν να μιλήσουν, βάζοντας ο καθένας από ένα θέμα, από τρία λεπτά που δικαιούται, χρειάζονται 120 λεπτά, δηλαδή δυο ώρες. Αν με την ανοχή του Προέδρου ένας μόνο μιλάει είκοσι ή τριάντα λεπτά, πως μπορεί να μιλήσει κανείς για εύρυθμη λειτουργία του σώματος;;; Και το αστείο είναι, ότι αυτός, που κατά σύστημα δεν τηρεί τον κανονισμό, δημιούργησε ολόκληρο ζήτημα, στις συνεδρίαση της Κυριακής, καταγγέλλοντας, ότι τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν λίγο μικρότερα από τα άλλα. Τι νόημα είχε αυτή η διαφορά του μεγέθους, αφού σε όλες τις ψηφοφορίες είχαν προταθεί οι υποψήφιοι ομόφωνα από τις παρατάξεις και δεν υπήρχαν δεύτερες υποψηφιότητες;

Η διαφορά του ψηφοδελτίου, ήταν τόσο μικρή, που κανείς δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι κάποιος έριξε λευκό ψηφοδέλτιο και δεν ακολούθησε την πρόταση των παρατάξεων. Άλλωστε, ο αριθμός των ψηφοδελτίων που καταμετρήθηκαν, δείχνει, ότι από πουθενά δεν υπήρξε κάποια διαρροή. Ακόμη, όμως και να υπήρχε, τι πολιτική, ή παραταξιακή σημασία θα είχε;;; Εκτός κι αν ο Άρης Βέρρος, είχε την ελπίδα διάσπασης, στις παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης και σκέφτηκε ότι θα φοβόταν κάποιοι να ρίξουν λευκό. Κι αυτό τελικά θα βγει σε βάρος του και θα υποχρεώνεται να ολοκληρώνει τις παρεμβάσεις του, ο Άρης Βέρρος στον προβλεπόμενο χρόνο, αφού ο Πρόεδρος Γ. Γραμμένος, δήλωσε ότι στο εξής θα τηρεί τον κανονισμό κατά γράμμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ