Ερώτηση προς την δημοτική Αρχή, για τον βρεφονηπιακό σταθμό στον Πρίνο, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Θάσου, Νίκος Χρυσάφης, Χαρίκλεια Κυριατζίδου, Λάμπρος Λαμπρινίδης. Στην ερώτηση αναφέρουν τα εξής: «Πέρασαν πάνω από 30 χρόνια, από την έναρξη της επέκτασης του ρυμοτομικού σχεδίου στον Πρίνο. Τότε δεσμεύτηκε ένα οικόπεδο για την ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού. Πρέπει να τονισθεί ότι, ο εν λόγω βρεφονηπιακός σταθμός εξυπηρετεί τα όμορα χωριά Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη. Στον βρεφονηπιακό σταθμό λειτουργεί μόνο ένα τμήμα, παρ’ όλο που οι ανάγκες υπαγορεύουν την ίδρυση και δεύτερου τμήματος, καθώς και ίδρυση βρεφικού τμήματος.

Αν αναζητήσει κάποιος τον βρεφονηπιακό σταθμό στο διαδίκτυο, θα τον εντοπίσει ως δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Πρίνου και αυτή θα ήταν η σωστή λειτουργία του. Ωστόσο, οι ανάγκες στα χωριά Ραχώνι, Σωτήρος, Καλλιράχη, είναι αυξημένες, γιατί υπάρχουν νέα ζευγάρια εργαζόμενων γονέων. Αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, αναφορικά με την φύλαξη των παιδιών τους, γιατί ασχολούνται σε όλη την διάρκεια του έτους στην ελαιοσυλλογή και στον τουρισμό. Θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα στην δημοτική Αρχή:

-Θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα ανταλλαξιμότητας του συγκεκριμένου οικοπέδου, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για ανέγερση νέου βρεφονηπιακού σταθμού;

-Τι προτίθεται να πράξει η δημοτική Αρχή, ώστε να αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα της συσσώρευσης παιδιών στον παιδικό σταθμό του Πρίνου, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό του Λιμένα, όταν υπάρχουν εκεί κενές θέσεις;».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ