Θα καθαριστούν οι αντιπυρικές ζώνες και θα βελτιωθούν οι δασικοί δρόμοι στην Θάσο

0

Με απόφαση του γενικού γραμματέα φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας, εντάχθηκαν οι ακόλουθες πράξεις του Δήμου Θάσου: 1) συντήρηση και καθαρισμός του δικτύου αντιπυρικών ζωνών των δημοτικών δασών, συνολικού προϋπολογισμού 1.228.500€, 2) βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου, συνολικού προϋπολογισμού 598.500€. Οι δύο πράξεις εντάχθηκαν ως 2η και 3η στον πανελλαδικό πίνακα κατάταξης.

Το έργο: «Συντήρηση και καθαρισμός του δικτύου αντιπυρικών ζωνών των δημοτικών δασών», αφορά στην συντήρηση και τον καθαρισμό του συνόλου των αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 20, 40 και 60 μέτρων, των δημοτικών δασών. Το έργο: «Βελτίωση βατότητας δημοτικού δασικού οδικού δικτύου», αφορά στην συντήρηση και την βελτίωση του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου, που αποτελείται από 80 δασικούς δρόμους Α΄, Β΄ και Γ΄ κατηγορίας, συνολικού μήκους 201,239 χιλιομέτρων.

Η σύνταξη των μελετών και η υποβολή της πρότασης έγινε αποκλειστικά από τις Υπηρεσίες του Δήμου Θάσου. Ο δήμαρχος, Ελευθέριος Κυριακίδης, έκανε την εξής δήλωση: «Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των δασών της Θάσου. Η εκτέλεσή τους βελτιώνει έμπρακτα την αντιπυρική προστασία του νησιού, μετά από πολλά έτη και σε βάθος χρόνου. Ευχαριστώ θερμά τις Υπηρεσίες του Δήμου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα το Γραφείο Δασών του Δήμου, που παρά την υποστελέχωση και τις δυσκολίες, εργάστηκε για την σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και για την επιτυχή ένταξή τους σε χρηματοδότηση. Οι Υπηρεσίες του Δήμου, μέσα από δύσκολες συνθήκες, εργάζονται καθημερινά προς όφελος των πολιτών».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ