– Αλήθεια, οι δήμαρχοι Θάσου, Παγγαίου και Νέστου έκαναν απολογισμό του έργου τους, όπως έκανε, τις προάλλες, η Δήμητρα για τον Δήμο Καβάλας;
– Εάν δεν έκαναν, μήπως σκέφτονται να κάνουν με την έλευση του νέου έτους; Νομίζω ότι χρειάζεται ένας απολογισμός, για να μάθουν οι δημότες των Δήμων αυτών που βρίσκεται ο τόπος τους και ποια προοπτική έχει.
– Η διοίκηση κάθε Δήμου πρέπει να ενημερώνει τους πολίτες τι πέτυχε, ποιους στόχους υλοποίησε από αυτούς που είχε στο προεκλογικό της πρόγραμμα, γιατί δεν έκανε αυτά που είχε υποσχεθεί και ποιες είναι οι προτεραιότητες της για τον επόμενο χρόνο.
– Ο ενημερωμένος πολίτης θα αξιολογήσει καλύτερα το έργο, θα κάνει πιο δίκαια κριτική και, το κυριότερο, στις επόμενες εκλογές θα κάνει τη σωστή επιλογή.
– Αλλά, ο απολογισμός θα βοηθήσει και τη διοίκηση ενός Δήμου να γίνει καλύτερη και πιο παραγωγική. Θα εντοπιστούν οι αδυναμίες, θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και θα ενισχυθούν τα δυνατά στοιχεία.
– Ο δήμαρχος, επίσης, θα έχει μία πλήρη εικόνα του έργου των συνεργατών του, θα τους αξιολογήσει και θα δουλέψει με τους πιο άξιους.
– Επομένως, οι δήμαρχοι δεν πρέπει να αποφεύγουν, αλλά να επιδιώκουν τον απολογισμό. Όχι για να κάνουν «φιγούρα», ούτε να βρούνε ευκαιρία για δικαιολογίες, αλλά για ουσιαστική αυτοκριτική και ανασυγκρότηση.
– Ο απολογισμός είναι χρήσιμο «εργαλείο» για κάθε δημοτική αρχή και θεωρώ ότι πρέπει να καθιερωθεί και να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του έργου της. Σημαίνει, επίσης, διαφάνεια και ότι οι διοικούντες θέλουν τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση του μέλλοντος όλων των κατοίκων ενός Δήμου.
– Θέλω να πιστεύω, ότι οι δήμαρχοι Θάσου, Παγγαίου και Νέστου, έχουν και θέλουν να επιδείξουν το έργο τους, να μιλήσουν στον κόσμο για τους στόχους που έβαλαν και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ