-Οι δεκάδες επισκέπτες του πάρκου Φαλήρου διαμαρτύρονται για την συσκότιση του πάρκου τον τελευταίο καιρό. Ο λόγος είναι προφανής και αφορά την μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, άρα και του κόστους για τον Δήμο Καβάλας.

-Τα προηγούμενα χρόνια έγινε προσπάθεια να ενισχυθεί ο φωτισμός στο πάρκο, για να περιοριστεί, ή και να εξαλειφθεί η παραβατικότητα τις νυχτερινές ώρες. Εφόσον η δημοτική Αρχή αποφάσισε να σβήνει τις λάμπες στο πάρκο Φαλήρου, για να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα, πρέπει να κλειδώνει το πάρκο όταν πέφτει το σκοτάδι. Αλλά, πως θα κλείσει έναν κοινόχρηστο χώρο μετά τις έξι το απόγευμα τον χειμώνα και θα «απαγορεύσει» στους πολίτες να εισέλθουν; Ακόμα και σε εταιρεία φύλαξης να αναθέσει την λειτουργία του πάρκου τις νυχτερινές ώρες, ποιος φύλακας θα μπορεί να επιτηρεί ένα σκοτεινό πάρκο;

-Είναι ευκαιρία, λοιπόν, η δημοτική Αρχή, να κάνει μία fast track προμήθεια ηλιακών φωτιστικών και να αντικαταστήσει όλα τα φωτιστικά σώματα του πάρκου. Πόσα είναι αυτά; Είκοσι, τριάντα, σαράντα, το κόστος της προμήθειας των ηλιακών φωτιστικών δεν θα υπερβεί το κόστος της τελευταίας σύμβασης που υπέγραψε ο Θίοντορ, για συντηρήσεις και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

-Έτσι, Θίοντορ καρντάσι, θα τεστάρουμε στην πράξη την τεχνολογία του φωτισμού ενός μεγάλου κοινόχρηστου χώρου με ηλιακά φωτιστικά. Το σίγουρο είναι, ότι το πάρκο Φαλήρου θα είναι φωτισμένο τις νυχτερινές ώρες, χωρίς να καταναλώνεται ηλεκτρική ενέργεια. Και οι πολίτες, θα συνεχίσουν να το επισκέπτονται άφοβα και τον χειμώνα.

-Είναι κρίμα, Θίοντορ, να παραμένει σκοτεινό το πάρκο και οι επισκέπτες να μη βλέπουν το πράσινο που φύτεψες τους προηγούμενους μήνες, αλλά και το ανακαινισμένο γήπεδο καλαθοσφαίρισης και τα όργανα γυμναστικής στο υπαίθριο γυμναστήριο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ