-Δεν βιάζεται ο Χριστόδουλος Τοψίδης, να ανακοινώσει την σύνθεση της «ομάδας» με την οποία θα διοικήσει, από την 1η Ιανουαρίου 2024, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Χρειάζεται να γίνουν οι απαραίτητες «διερευνητικές επαφές» με τους περιφερειακούς συμβούλους που εξελέγησαν, γιατί μπορεί να θέλει ο επικεφαλής, αλλά να μη θέλουν οι συνεργάτες και το αντίστροφο. Δηλαδή, μπορεί ο Χρ. Τοψίδης να προτείνει μία θέση σε κάποιον σύμβουλο του συνδυασμού του, αλλά εκείνος να αδυνατεί, ή να μην θέλει να αναλάβει τα καθήκοντα της θέσης αυτής. Και το αντίστροφο, μπορεί κάποιος σύμβουλος να ζητήσει συγκεκριμένη θέση, αλλά ο Χρ. Τοψίδης, να θεωρεί καταλληλότερο για την θέση ένα άλλο πρόσωπο.

-Σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, οι επιλογές προσώπων είναι συγκεκριμένες. Προβάδισμα έχουν, για να αναλάβουν διοικητική θέση, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, διότι είναι «στενοί» συνεργάτες και θερμοί υποστηρικτές του Χρ. Τοψίδη, από την αρχή της πορείας του στον β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης. Ο επόμενος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν θα αγνοήσει τους πολύ καλούς φίλους και υποστηρικτές του. Θα πρόκειται για «αχαριστία» απέναντι στην «αφοσίωση», που του έδειξαν οι «Διόσκουροι» της Καβάλας.

-Ο Θόδ. Μαρκόπουλος είναι μεγάλο «φαβορί» για την θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη (Καβάλας), στην οποία διετέλεσε πριν από μερικά χρόνια. Ωστόσο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, θα έλεγα, γι’ αυτό αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Αντωνιάδη. Αν τον ρωτήσετε για την αντικατάσταση, θα επικαλεστεί την πολιτική ασυμφωνία με τον Χρήστο Μέτιο. Με τον Χρ, Τοψίδη θα συνεργαστούνε αρμονικά, αλλά ο νέος χωρικός αντιπεριφερειάρχης πρέπει να υπερβεί τον άχαρο ρόλο της «γλάστρας», για να πετύχει πράγματα για τον Νομό Καβάλας. Μακάρι να υπήρχε καλύτερη επιλογή, εκτός κι αν ο Χρ. Τοψίδης ετοιμάζει έκπληξη!

-Ο Αλ. Ιωσηφίδης θα «βολευτεί» με άλλο αντικείμενο, ίσως του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, αφού δεν επιθυμεί να «συγκρουστεί» με τον Θόδ. Μαρκόπουλο για την θέση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Εγώ, καρντάσια, θέλω ένα νέο πρόσωπο στην συγκεκριμένη θέση. Εσείς τι λέτε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ