- «Οι διοικητές των νοσοκομείων είναι μάνατζερ, με βασικές αρμοδιότητες στα οικονομικά και διοικητικά. Δουλειά τους είναι, να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και όχι να κάνουν… εγχειρήσεις», σχολίασε καρντάσι για τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.
- Θα συμφωνήσω με το καρντάσι, ότι η δουλειά ενός διοικητή νοσοκομείου, δεν είναι να κάνει εγχειρήσεις. Αλλιώς, θα ήταν χειρούργος γιατρός, ή διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής νοσοκομείου! Ωστόσο, δεν είναι όλοι κατάλληλοι για να διοικήσουν ένα νοσοκομείο.
- Βασικές διοικητικές και οικονομικές γνώσεις έχει και ο διευθυντής μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, ή ενός δημόσιου Οργανισμού. Είναι, όμως, κατάλληλος για να διοικήσει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα; Και ποιος είναι αυτός, που κρίνει την καταλληλότητα και κάνει την επιλογή του προσώπου;
- «Είναι, πραγματικά, τιμή μου, που με επέλεξε ο υπουργός Υγείας, να αναλάβω αυτό το σημαντικό πόστο», δήλωσε ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.
- Με ποιο κριτήριο έκανε την επιλογή του διοικητή ενός μεγάλου δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος, καρντάσια, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ενός κράτους; Έτσι γίνεται, άραγε, στο εξωτερικό;
- Εγώ πληροφορήθηκα ότι ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας είναι, έπειτα από επιλογή του υπουργού Υγείας, ο Ντίνος Κλειτσιώτης. Δεν υπήρξαν άλλοι ενδιαφερόμενοι για τη θέση αυτή; Έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Υγείας; Υπάρχει μία λέξη, την οποία χρησιμοποιούν οι πολιτικοί συχνά, αλλά την ξεχνούν στην πράξη. Η λέξη αυτή είναι ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.
- Αξιοκρατία σημαίνει επιλέγω τον άξιο, δηλαδή τον καλύτερο μεταξύ των υποψηφίων. Και η ανάδειξη του καλύτερου γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και των προσόντων του κάθε υποψηφίου.
- Δεν θα έπρεπε, καρντάσια, την αξιολόγηση των υποψηφίων διοικητών να κάνουν επιτροπές ειδικών στο χώρο της υγείας; Δεν έπρεπε, επίσης, στις επιτροπές αυτές να συμμετέχουν εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων των νοσοκομείων;
- Σ’ ένα ιδιωτικό Οργανισμό, για να αναλάβει κάποιος υψηλόβαθμη διοικητική θέση, θα περάσει από «κόσκινο»! Και θα επιλεγεί ο υποψήφιος με το πιο δυνατό βιογραφικό σημείωμα. Διότι, αν επιλεγεί ο «κολλητός», ή ο «μπατζανάκης» του προέδρου, χωρίς να έχει τα απαραίτητα προσόντα, θα επηρεαστεί η πορεία του Οργανισμού.
- Αφού ο διοικητής ενός δημόσιου νοσοκομείου έχει αρμοδιότητες στα οικονομικά και διοικητικά, γιατί ο πρωθυπουργός έκανε υπουργό Υγείας τον γιατρό, Βασίλη κικίλια και όχι, για παράδειγμα, αυτόν που επέλεξε για υπουργό των οικονομικών θεμάτων;
- Εύχομαι καλή επιτυχία στον Ντίνο Κλειτσιώτη, γιατί το έργο του είναι δύσκολο και πρέπει να βάλει τον πήχη ψηλότερα από τους προηγούμενους διοικητές του νοσοκομείου Καβάλας.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα
Το λάθος δεν είναι ότι ο πρόεδρος του νοσοκομείου είναι οικονομολόγος αλλά το ότι ο υπουργός Υγείας είναι γιατρός. Αν και εγώ τον Βασίλη για μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου τον ήξερα. Πότε σπούδασε ιατρική αυτό δεν το γνωρίζω.