• Στο παιχνίδι της διεκδίκησης της παλιάς ορθοπαιδικής κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας, απέναντι από το πρώην Σανατόριο, μπήκε και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Έδειξε ενδιαφέρον, καταρχάς, να αξιοποιήσει το κτίριο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς.
  • Για να αξιοποιηθεί το κτίριο πρέπει να γίνει παρέμβαση, δηλαδή έργο με μελέτη και χρηματοδότηση. Απ’ όσο γνωρίζω, η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., δεν είναι φορέας που έχει Τεχνική Υπηρεσία, για να ετοιμάσει και να υποβάλλει μελέτη έργου, ώστε να εξασφαλίσει και την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο αείμνηστος Προκόπιος ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Καβάλας, για να ανακαινιστεί το ακίνητο δίπλα στην Ιερά Μονή Αγίου Σίλα και να λειτουργήσει ως ίδρυμα φιλοξενίας χρονίως πασχόντων συμπολιτών. Ποιος φορέας, λοιπόν, θα κάνει τη γραφειοκρατική διαδικασία, για λογαριασμό της Ιεράς Μητρόπολης Φ.Ν.Θ.;
  • Ένα (ρουστίκ) τραπεζοπαγκάκι, που τοποθέτησε ο Δήμος Καβάλας μπροστά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στη θέση περιπτέρου που απομακρύνθηκε, έδωσε τροφή για αρνητικά σχόλια σε δύο καρντάσια ισάριθμων τοπικών εφημερίδων.
  • Ακόμα κι αυτή, η απλή, παρέμβαση, δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε με μικροψυχία. «Μιλάμε για μεγάλη παρέμβαση, που χρήζει προσοχής και ευχαριστηρίων, αλλά και επαίνων σε όποιον το σκέφτηκε», έγραψε το ένα καρντάσι, ενώ το άλλο έκανε το εξής, πιο πικρόχολο, σχόλιο: «Έτσι κι αλλιώς, τσαντίρ μαχαλάς έχει γίνει η πόλη…».
  • Μάλιστα. Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψη του, αλλά με ευπρέπεια, επιχειρήματα και, το κυριότερο, προτάσεις. Αλλιώς, δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για απαξίωση. Στην προκειμένη περίπτωση, καρντάσια, είναι απαξίωση, όχι αυτού που είχε την ιδέα και την έκανε πράξη, αλλά της πόλης!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ