Τον περασμένο Δεκέμβριο, η LC Waikiki εγκαινίασε το καινούργιο κατάστημά της στο Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis της Κομοτηνής. Η τουρκική αλυσίδα ρούχων δεν είναι άγνωστη στην χώρα μας, αφού λειτουργεί αρκετά καταστήματα στην βόρεια Ελλάδα από το έτος 2018. Το πρώτο κατάστημα λειτούργησε στην πόλη της Ξάνθης (στην ίδια πόλη λειτούργησε και το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα με υποδήματα LCW Steps, LCW Modest, LCW Baby και άλλα είδη, τον Ιούλιο του 2020, στο Εμπορικό Κέντρο Flamingo) και ακολούθησαν εκείνα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Αλεξανδρούπολη.
Το 2021, οι πωλήσεις της αλυσίδας στην Ελλάδα, χωρίς e-shop (ηλεκτρονικό κατάστημα), ανήλθαν σε 7,18 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένες κατά 2,91% σε σχέση με το 2019. Με «ορμητήριο» την Θράκη, η LC Waikiki επεκτείνεται συνεχώς και διεκδικεί σημαντικό μερίδιο στον χώρο της εμπορίας ειδών ένδυσης και υπόδησης στην Ελλάδα, με βασικές ανταγωνίστριες τις αλυσίδες H&M και ZARA. Εντός του 2023, μάλιστα, αναμένεται να εγκαινιαστεί και να λειτουργήσει το κατάστημα στην πόλη της Καβάλας, στην συμβολή των οδών Ομονοίας και Ίωνος Δραγούμη. Να αναφέρουμε πως, το ίδιο ακίνητο (πρώην Κλινική «Μητέρα») επέλεξε και η ανταγωνίστρια αλυσίδα H&M, ωστόσο υπήρξε έντονη αντίδραση από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας, γιατί θα προκαλούσε αφανισμό των μικρών καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης στην αγορά της πόλης. Τελικά, η αλυσίδα απέσυρε το ενδιαφέρον της και δεν άνοιξε κατάστημα.
Η αρχή έγινε από το Παρίσι
Η αρχή έγινε το 1988 από το Παρίσι, ενώ το 1997, η LC Waikiki πέρασε σε τουρκικά χέρια. Στόχος είναι, να εξελιχθεί σε μία από τις τρεις μεγαλύτερες φίρμες στον χώρο του ευρωπαϊκού ενδύματος και να ανταγωνιστεί τις Inditex (Zara) και H&M. Η εμπορική παρουσία άρχισε το έτος 2000 στην Τουρκία. Το 2009, άνοιξε το πρώτο κατάστημα εκτός Τουρκίας, στην Ρουμανία και ξεπέρασε αισίως τα χίλια καταστήματα στον κόσμο! Από τον Αύγουστο του 2020, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα στο Περού, έχει παρουσία σε τέσσερις ηπείρους, ενώ το 2021 στράφηκε κυρίως στην Αφρική, όπου επεκτάθηκε σε αγορές όπως η Ακτή Ελεφαντοστού, η Γκάνα, η Αγκόλα, η Σενεγάλη. Διαθέτει περισσότερα από χίλια καταστήματα σε 51 χώρες, κυρίως ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, με 3.000 εργαζόμενους να απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία και 47.000 στο δίκτυο των καταστημάτων. Βασικός μέτοχος είναι ο Mustafa Kucuk, η περιουσία του οποίου, σύμφωνα με το Forbes, υπολογίζεται σε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια.