Δωρεάν εκπαίδευση, από τους πιστοποιημένους νοσηλευτές, σε φορείς και κατοίκους της Νέας Καρβάλης παρείχε η Energean, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα καρδιάς, που έχει καθιερωθεί από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τιμάται διεθνώς την 29η Σεπτεμβρίου κάθε έτος.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, τα μέλη των φορέων που συμμετείχαν έλαβαν εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (CPR), στην απινίδωση και στην αντιμετώπιση περιστατικών πνιγμού. Οι πολίτες παρακολούθησαν βίντεο με οδηγίες, έκαναν πρακτική άσκηση σε κούκλα πρώτων βοηθειών και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ανθρώπους που θα βρεθούν σε ανάγκη. Σε όσους πέρασαν επιτυχώς την εκπαίδευση, χορηγήθηκαν πιστοποιητικά από την εταιρεία Rescue Training International και ένα kit με χρήσιμα αντικείμενα και οδηγίες.

Ο Κυριάκος Ταφανίδης, επικεφαλής του τμήματος υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε: «Περιστατικά, όπως τα καρδιακά επεισόδια και οι πνιγμοί, βρίσκονται, δυστυχώς, στην καθημερινότητά μας και η γνώση των τρόπων αντιμετώπισής τους κυριολεκτικά σώζει ζωές. Επιλέξαμε γι’ αυτή την εκπαίδευση την κοινότητα της Νέας Καρβάλης, που αποτελεί τον πλησιέστερο στις εγκαταστάσεις μας αστικό ιστό, με στόχο να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και, βεβαίως, να περάσουμε το μήνυμα, ότι η παροχή πρώτων βοηθειών μπορεί και πρέπει να είναι υπόθεση όλων μας. Η επιλογή της παγκόσμιας ημέρας καρδιάς, έχει προφανώς τους συμβολισμούς της, ωστόσο είναι σαφές ότι, η κοινωνία μας πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμη να αντιμετωπίζει αυτά τα περιστατικά οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και, βεβαίως, την Δημοτική Κοινότητα Νέας Καρβάλης συνολικά, για την σταθερά άψογη, μακρά συνεργασία».

H εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κ.Α.Π.Η. Νέας Καρβάλης. Στην εκπαιδευτική διαδικασία εκπροσωπήθηκαν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η Τοπική Κοινότητα Νέας Καρβάλης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Νέας Καρβάλης, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Νέας Καρβάλης, η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης (Παράρτημα Αιμοδοσίας), ο Αθλητικός Όμιλος Νέας Καρβάλης «Ναζιανζός», ενώ έλαβαν μέρος και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επίσης, η Energean, έπειτα από σχετικό αίτημα της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας, δώρισε μία νέα μπαταρία για τον απινιδωτή που χρησιμοποιείται σε έκτακτα καρδιακά περιστατικά. Την μπαταρία παρέδωσαν στους ανθρώπους της ομάδας, ο Ευάγγελος Λεώβαρις, στέλεχος του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean και ο Αρτέμης Μπαρμπούνης, υπεύθυνος για τις εταιρικές υποθέσεις της Energean στην Καβάλα. Η Διασωστική Ομάδα Καβάλας, είναι εθελοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που υπάγεται στο Υπουργείο πολιτικής προστασίας και δραστηριοποιείται στην περιοχή της Καβάλας εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ