-Ο Θίοντορ κράτησε το «μυστικό» για τον εαυτό του και δεν είπε στον Μπάμπη Χρυσανίδη, γιατί «χρωστάει χάρη» στον Γιάννη Ιακωβίδη που έγινε δημοτικός σύμβουλος. Ο Θίοντορ «έριξε την σπόντα» και μετά έκανε πίσω. Δεν το έκανε επειδή έχει πολιτικό πολιτισμό. Αντιθέτως,  διακατέχεται από πολιτική κυκλοθυμία και προκατάληψη απέναντι σε συγκεκριμένους πολιτικούς αντιπάλους.

-Οι Καβαλιώτες και οι Καβαλιώτισσες του έδειξαν Τ.Π. (Τεχνική Ποινή) και στην επόμενη θα «αποβληθεί» από την θέση του δημάρχου. Με δική του ευθύνη, ο Μπάμπης Χρυσανίδης εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος ενώ δεν είχε δικαίωμα να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2023. Αφού δεν είπε ο Θίοντορ δημοσίως γιατί ο Μπάμπης Χρυσανίδης έγινε δημοτικός σύμβουλος χάρη στον τέως αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, δεν δικαιούται να το αναφέρει ξανά έως την λήξη της δημοτικής περιόδου που τρέχει. Δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το ίδιο «χαρτί», για να πλήξει πολιτικά τον Μπάμπη Χρυσανίδη. Κατάλαβε το ατόπημα και σιώπησε.

-Επιχείρησε να εκθέσει τον Μπάμπη Χρυσανίδη και εκτέθηκε εκείνος. Συνεχίζει να χάνει την εκτίμηση των Καβαλιωτών και έως το τέλος της δεύτερης θητείας, θα μείνει να διοικεί με τους «αυλικούς» του. Γι’ αυτούς, άλλωστε, εκλέχτηκε να διοικήσει. Αν σεβόταν τους άλλους Καβαλιώτες, δεν θα πρόσβαλε τους ψηφοφόρους του Μπάμπη Χρυσανίδη, τους οποίους δεν προστάτεψε πριν από τις εκλογές.

-Υπολόγισε πως αν «ξεμπρόστιαζε» τον Μπάμπη Χρυσανίδη, οι υποστηρικτές του θα μοιράζονταν στους άλλους συνυποψήφιους του και δεν θα είχε την στήριξη αυτών στον β΄ γύρο των εκλογών. Ο Μπάμπης Χρυσανίδης μπορούσε να βρίσκεται στον β΄ γύρο, αν άρχιζε τον προεκλογικό αγώνα νωρίτερα. Θα κέρδιζε περισσότερους ψηφοφόρους από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, που επέλεξαν τον Θίοντορ και τον Makis. Και στον β΄ γύρο θα γινόταν «ντέρμπι» για την νίκη με τον Θίοντορ αντίπαλο.

-Στον β΄ γύρο, ο Μπάμπης Χρυσανίδης είχε καλές πιθανότητες να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, με την κινητοποίηση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας, Μπάμπη Δράκου, κάτι που δεν πέτυχε ο Makis, ο οποίος δεν έκανε «κλικ» στην πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών. Γι’ αυτό νίκησε, πάλι, ο Θίοντορ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ