-Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με πράξεις και όχι ευχές. Σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται κλείνοντας, ή αναστέλλοντας την λειτουργία δομών που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα της προσχολικής αγωγής, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η απόφαση που έλαβε, κατά πλειοψηφία, το διοικητικό συμβούλιο του Νομικού Προσώπου «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή Καβάλας» του Δήμου Καβάλας, για την αναστολή της λειτουργίας του 3ου βρεφονηπιακού σταθμού στην περιοχή του αγίου Λουκά, εκτός από σκληρή, βαριά (σ.σ. όπως είπε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Ανέστης Δημητριάδης) και άδικη (σ.σ. όπως ανέφερε η εκπρόσωπος των γονέων), είναι και άτοπη!

-Η κατάργηση, η αναστολή και όπως αλλιώς θέλετε να χαρακτηρίσετε την παύση λειτουργίας ενός βρεφονηπιακού σταθμού, είναι αντικίνητρο για την αντιμετώπιση του σοβαρού δημογραφικού προβλήματος. Οι δομές προσχολικής αγωγής και μάλιστα οι δημόσιες και δημοτικές, είναι ένα σημαντικό «εργαλείο» για την ανατροπή της αρνητικής πορείας των γεννήσεων στην Ελλάδα και, βεβαίως, στον Δήμο Καβάλας. Συγχρόνως, είναι μεγάλη βοήθεια για όλα τα ζευγάρια και το κυριότερο, για τους νέους ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν οικογένεια.

-Είπε ο (ανεξάρτητος) δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κουνάκος, ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Γιατί μεταναστεύουν; Γιατί σε άλλες χώρες θα βρούνε τις απαραίτητες συνθήκες, για να προκόψουν επαγγελματικά, να δημιουργήσουν οικογένεια και να απολαύσουν την ποιότητα ζωής που θέλουν. Στις χώρες που πηγαίνουν βρίσκουν τις συνθήκες αυτές, τις οποίες δεν προσφέρει η κεντρική διοίκηση και, δυστυχώς, η τοπική αυτοδιοίκηση στην πατρίδα τους.

-Σύμφωνα με την λογική του Κ. Κουνάκου, του Αν. Δημητριάδη, του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη και των υπόλοιπων που στηρίζουν την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας ενός βρεφονηπιακού σταθμού, σήμερα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Δήμο Καβάλας, πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των περισσότερων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης του αριθμού των μαθητών και των μαθητριών και των ελλείψεων εκπαιδευτικών. Αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο πλήγμα θα είναι αυτό για το ελληνικό έθνος! Ούτε επί οθωμανικής κυριαρχίας, τα ελληνόπουλα δεν σταμάτησαν να μαθαίνουν «κολλυβογράμματα».

-Την περίοδο της πανδημίας, όπως ανέφερε η τέως δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμος Καβάλας έλαβε έκτακτη χρηματοδότηση από την κεντρική διοίκηση 4 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν, με σκοπό ο Δήμος να καλύψει τις αναμενόμενες απώλειες εσόδων και, φυσικά, τις λειτουργικές ανάγκες του. Στις ανάγκες αυτές, είναι και η λειτουργία των δομών κοινωνικής πρόνοιας, δηλαδή και των βρεφονηπιακών σταθμών. Εάν τα χρήματα αυτά δεν αξιοποιήθηκαν σωστά από την δημοτική Αρχή, δεν θα «πληρώσουν το μάρμαρο» οι δημότες και συγκεκριμένα οι γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

-Είναι ανεπίτρεπτο να ακούγεται από πρωτοκλασάτο στέλεχος της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, τον αντιδήμαρχο οικονομικών, Γιάννη Προμούσα, ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός του αγίου Λουκά απέχει τρία λεπτά με το αυτοκίνητο από τον βρεφονηπιακό σταθμό στην Νεάπολη. Κανένα μέλος της δημοτικής Αρχής δεν προβληματίστηκε με την προειδοποίηση της εκπροσώπου των γονέων, ότι αν σταματήσει, έστω για ένα έτος, η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στον άγιο Λουκά, θα εγγράψουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς και οι ιδιώτες θα καρπωθούν την επιδότηση από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α.;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ