Η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε. Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της υπ’ αριθ. 2 Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Καβάλας για πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα, έχει προχωρήσει στην δημοσιοποίηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης. Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., ankavala.eu και έχουν ενημερωθεί ατομικά όλοι οι δυνητικοί δικαιούχοι. Η εγκεκριμένη δημόσια δαπάνη των προσωρινά εγκεκριμένων προτάσεων ανέρχεται στο ποσό των 5.228.814,10€, το οποίο κατανέμεται στις ακόλουθες υπο-δράσεις:

-Ενίσχυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού 151.519,27€

-Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας και εμπορίου 60.146,46€

-Οριζόντια εφαρμογή μεταποίησης, εμπορίας και ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων 392.722,78€

-Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού 4.146.181,75€

-Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας και εμπορίου 199.317,08€

-Οριζόντια εφαρμογή ενίσχυσης επενδύσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού 278.926,76€

Σημειώνεται ότ,ι η αρχική δημόσια δαπάνη που είχε προκηρυχθεί ανέρχονταν στα 2.000.000€. Με συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης και της Διεύθυνσης της Αναπτυξιακής Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι ύψους 3.300.000€ από το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.

Τα παραπάνω προσωρινά αποτελέσματα εγκρίθηκαν με απόφαση της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Καβάλας. Επ’ αυτών, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφυγών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο θεσμικό πλαίσιο του προγράμματος CLLD/LEADER και τις οδηγίες που έχουν σταλεί στους δυνητικούς δικαιούχους. Ο πρόεδρος, η επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος, η Διεύθυνση και τα στελέχη της εταιρείας, θέλουν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους δυνητικούς δικαιούχους για το επενδυτικό ενδιαφέρον τους και την συμμετοχή στην πρόσκληση. Η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α., θα συνεχίσει να εργάζεται με όλους τους πόρους της, προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης του Νομού Καβάλας, με κύρια συνιστώσα των προσπαθειών της, την τόνωση της ενδογενούς επιχειρηματικότητας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ