-Θα διαφωνήσουμε μ’ εκείνους που προσπαθούν, πολύ τεχνηέντως, να περάσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού και να καταστήσουν πεποίθηση των Ελλήνων και των Ελληνίδων, ότι η Τουρκία είναι ισχυρό κράτος και «περιφερειακή δύναμη». Όπως, ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος δήλωσε ότι: «Η Τουρκία έχει αλλάξει από τότε (τη δεκαετία του 1970), το καταλαβαίνουμε όλοι, έχει γίνει μία χώρα που έχει φτάσει σήμερα, μέσα από τις φιλοδοξίες τις προσωπικές του Ερντογάν, να θεωρείται μία από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο, μιλάμε για την πρώτη 15άδα ισχυρών χωρών…».

-Η Τουρκία σαφώς έχει αλλάξει από την δεκαετία του 1970, αλλά και η Ελλάδα, δεν είναι ίδια από τότε. Η Τουρκία θέλει να δείχνει πως είναι ισχυρή χώρα, ασκώντας τρομοκρατία στα κράτη που έχει στοχεύσει, για να κάνει καλύτερο παζάρι με τη Δύση. Μία χώρα δεν είναι ισχυρή, επειδή αγοράζει σύγχρονα οπλικά συστήματα, για να κάνει επίδειξη ισχύος απέναντι σε λαούς, όπως ο αρμενικός στον Καύκασο, ο κουρδικός στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία, ή ο λιβυκός που σπαράσσεται από εμφύλιο πόλεμο. Μία χώρα θεωρείται ισχυρή, όταν έχει εύρωστη οικονομία, υψηλό επίπεδο παιδείας, σύγχρονη υγεία, υποδομές και πολιτισμό. Αμφιβάλλουμε εάν η Τουρκία διαθέτει όλο το «πακέτο», για να βρίσκεται μέσα στην 15άδα των «ισχυρότερων» κρατών παγκοσμίως.

-Όσον αφορά την στρατιωτική δύναμη κι αυτή αμφισβητείται σοβαρά στα «ανοιχτά πολεμικά μέτωπα» που συμμετέχει η Τουρκία. Αρκετοί, επομένως, θέλουν να υπερτονίζουν τα (δήθεν) συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τουρκίας, γιατί έχουν στόχο να υποτιμήσουν τη δύναμη της Ελλάδας. Παρά την σκληρή (δεκαετή) περίοδο των μνημονίων, που ισοπέδωσε, σχεδόν, την κοινωνία, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι σοβαρός παίκτης στα Βαλκάνια και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Και ο μοναδικός πυλώνας, που εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή αυτή, που είναι μία πυριτιδαποθήκη!

-Υπερτονίζοντας, επίσης, τη δήθεν ισχύ της Τουρκίας, ορισμένοι δουλοπρεπείς κύκλοι στην Ελλάδα, θέλουν να πείσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ότι πρέπει να υποταχθούν στις ορέξεις του ισχυρού. Είναι νωπός, ακόμα, ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Τότε, μία άλλη «υπερδύναμη» της εποχής, η Ιταλία του (κολονέλο) Μπενίτο Μουσολίνι, προκαλούσε την Ελλάδα και, τελικά, επιχείρησε να εισβάλλει στο ελληνικό έδαφος. Σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι δύο χώρες ήταν ο Γολιάθ και ο Δαυίδ, ωστόσο ο πάνοπλος, σύγχρονος και αριθμητικά υπέρτερος ιταλικός στρατός, υπέστη πανωλεθρία στην Πίνδο! Χρειάστηκε η επέμβαση της Βέρμαχτ, για να αποφύγει ο «κολονέλο» το μέγα ρεζιλίκι. Η Τουρκία σήμερα, μπορεί να συγκαταλέγεται στην 15άδα των ισχυρότερων χωρών, όμως δεν έχει συμμάχους όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, η Βέρμαχτ και ο Άξονας, για να στηρίξουν τα μεγαλεπήβολα στρατιωτικά σχέδια του προέδρου της. Ακόμα και οι μισθοφόροι τζιχαντιστές, τους οποίους στέλνει στην «πρώτη γραμμή», γιατί φοβάται τις απώλειες Τούρκων στρατιωτικών, δεν τα καταφέρνουν.

-Όσοι, λοιπόν, προσπαθούν να «χτίσουν» τον μύθο του πανίσχυρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της «περιφερειακής δύναμης» που λέγεται Τουρκία, θα εκπλαγούν πολύ δυσάρεστα στην πράξη. Ο Γιάννης Βαληνάκης και μερικοί άλλοι, θα συνεχίσουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους, αλλά το ηθικό του ελληνικού λαού είναι ακμαιότατο. Όταν χρειαστεί, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, θα γράψουν ένα ακόμα εθνικό έπος, όπως την περίοδο 1940-1944. Θα βρεθεί, άραγε, ο πολιτικός ηγέτης, ο οποίος θα ορθώσει ανάστημα και θα πει το νέο «ΟΧΙ»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ