-Η τηλεμαχία των υποψηφίων δημάρχων Καβάλας, στον τηλεοπτικό σταθμό Center, «φανέρωσε» πτυχές από τον χαρακτήρα τους. Αν και στην μικρή κοινωνία της Καβάλας ισχύει αυτό που λένε ότι «γνωριζόμαστε μεταξύ μας». Οι 5+1 υποψήφιοι δήμαρχοι προσπάθησαν να είναι τυπικοί στους όρους της τηλεμαχίας, ωστόσο δεν «συγκρατήθηκαν» και όταν ξεπέρασαν την αρχική αμηχανία, ορισμένοι έδειξαν τον πολιτικό πολιτισμό τους.

-Θα αρχίσουμε «ανάποδα» με την σειρά που άρχισε ο κύκλος των ερωτήσεων και των απαντήσεων. Ο Χρήστος Ποτόλιας, επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση», ήταν ο μόνος που δήλωσε πως δήμαρχος θα εκλεγεί ένας εκ των υπόλοιπων συνυποψήφιων του! Μάλιστα, ζήτησε από τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες να ενισχύσουν το εκλογικό ποσοστό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να μην αισθάνεται μοναξιά στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου! Αναρωτιόμαστε, γιατί το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν βρίσκει ένα νέο πρόσωπο, για να ηγηθεί του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» στον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας; Και ακόμα, γιατί οι ψηφοφόροι πρέπει να δεσμεύονται στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, να ψηφίζουν τα πρόσωπα που επιλέγει το κόμμα; Δεν έχουν το δικαίωμα να συγκρίνουν και να κρίνουν τον καταλληλότερο να διοικήσει τον τόπο τους;

-Η υποψηφιότητα του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Χρυσανίδη, ήταν έκπληξη για εμάς. Πρόβαλε την περίοδο που άσκησε διοίκηση, πετυχημένη όπως ανέφερε, στον πρώην Δήμο Ελευθερών. Μόνο, που η εποχή του «Καποδίστρια» στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι ίδια με την σημερινή. Ο «Καλλικράτης» άλλαξε το τοπίο και η τοπική αυτοδιοίκηση προχώρησε. Ακόμα και η διάρκεια της δημοτικής περιόδου αυξήθηκε σε πέντε έτη. Και αυτό, πρέπει να το συνεκτιμήσουν οι ψηφοφόροι στην περίπτωση του Χαρ. Χρυσανίδη. Πάντως, θα ήταν ένα πλεονέκτημα η άσκηση διοίκησης, αν διοικούσε έναν Δήμο σαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Καβάλας και διεκδικούσε να γίνει δήμαρχος σε έναν Δήμο, όπως ο «Καποδιστριακός» Δήμος Ελευθερών. Ο καπετάνιος ενός δεξαμενόπλοιου, μπορεί να «κουμαντάρει» ένα μικρό μοτορσίπ.

-Ο Γιάννης Εριφυλλίδης έχει την καλή πρόθεση (να διοικήσει τον Δήμο Καβάλας), το έδειξε και στην τηλεμαχία, αλλά έκανε κακές πολιτικές παρέες. Κι αυτό, θα το βρει (σίγουρα) μπροστά του! Τα πολιτικά βαρίδια, δεν θα του επιτρέψουν να ασκήσει διοίκηση όπως θέλει (και φαντάζεται).

-Ο «ατσαλάκωτος», ενδυματολογικά, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, ήταν σοβαροφανής. Έχει βελτιωθεί, πράγματι, σε σύγκριση με την πρώτη παρουσία του στα πράγματα του Δήμου Καβάλας, όμως χρειάζεται ακόμα να «δουλέψει» πάνω στην συμπεριφορά του. Εάν γίνει δήμαρχος, θα πρέπει να συνεργαστεί με τις άλλες παρατάξεις και τους επικεφαλής αυτών, στους οποίους σήμερα απευθύνεται προσωπικά και με ειρωνικό ύφος. Και πρέπει, ακόμα, να περιορίσει τον λαϊκισμό, που απωθεί μεγάλη μερίδα των πολιτών.

-Ο Θόδωρος Μουριάδης, νυν δήμαρχος, είναι η προσωποποίηση της μετριότητας! Μετέτρεψε το τηλεοπτικό στούντιο, σε αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, όπου, αρκετές φορές, με την ανοχή του προέδρου, Κώστα Πεφάνη, επιτίθονταν με απαξιωτικές εκφράσεις στους αντιπάλους του. Σ’ εκείνους, που τον έκαναν να χάσει την ψυχραιμία, την ευγένεια και τον πολιτικό πολιτισμό του.

-Αφήσαμε τελευταία την Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία ήταν, απλά, ο εαυτός της. Η Αναστασία που διοίκησε την «Δημωφέλεια» και τα τελευταία τέσσερα έτη, άσκησε εποικοδομητικό έλεγχο στην δημοτική Αρχή. Μαχητική, διεκδικητική, ασυμβίβαστη με την μετριότητα και παθιασμένη με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Καβάλας! Ήταν η μόνη που έστειλε το μήνυμα της προς τους τηλεθεατές, μιλώντας από στήθους και κυρίως, από καρδιάς! «Εμείς βάζουμε τον πήχη ψηλά. Εάν θέλετε την μετριότητα, μη μας ψηφίσετε», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

-Υ.Γ. Εμείς κάναμε την επιλογή μας. Δεν θέλουμε την μετριότητα στον Δήμο Καβάλας!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ