Η συμβολική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας, την περασμένη εβδομάδα, στο σημείο κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στην Εγνατία οδό στη θέση «Άσπρη Άμμος» (474ο χιλιόμετρο), αν και κατακρίθηκε από ορισμένους δημοτικούς συμβούλους ως «επικοινωνιακό τέχνασμα», «έβγαλε λαγό»! Το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίστηκε «περιπλανώμενος θίασος», διότι συνεδρίασε στην ύπαιθρο, με σκοπό να αναδείξει την ακαταλληλότητα του σημείου για την κατασκευή σταθμού διοδίων. «Μετά από αυτή τη συνεδρίαση και βλέποντας την περιοχή όπου θα κατασκευαστεί ο σταθμός διοδίων, αποφασίσαμε να το ψάξουμε περισσότερο. Και βγάλαμε λαγό!», ανέφερε η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Στη συνέντευξη αυτή ανακοινώθηκε, ότι η Δασική Υπηρεσία Καβάλας κατέθεσε μήνυση στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», επειδή άρχισε τις εργασίες κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων σε μία δασική και κηρυγμένη αναδασωτέα περιοχή, έκτασης πέντε στρεμμάτων, χωρίς να έχει ζητήσει την απαραίτητη άδεια περιβαλλοντικής παρέμβασης.

Η εξέλιξη αυτή «φρενάρει» το έργο, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει την προαναφερθείσα άδεια. Έως τότε, οι εργασίες σταματούν και αν το συνεργείο συνεχίσει, θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη των μελών του. «Ο παραλογισμός πρέπει να τελειώσει και ο Δήμος Καβάλας να προστατέψει την ιδιοκτησία του. Εμείς, θα εξαντλήσουμε κάθε νομική ενέργεια, ώστε να περιφρουρήσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο Θ. Μαρκόπουλος, ενώ η δήμαρχος Καβάλας πρόσθεσε ότι: «Μετά την μήνυση του Δασαρχείου, τα πράγματα σοβαρεύουν».

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, που παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ήταν πιο σκληρός απέναντι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», το ΤΑΙΠΕΔ και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια περιφρόνηση του Καβαλιώτικου λαού. Με την πρόφαση του νόμου, καταπάτησαν το νόμο. Είναι υπόλογοι και θα πληρώσουν γι’ αυτό», είπε.

Η εξέλιξη αυτή, ενισχύει την προσφυγή του Δήμου Καβάλας στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), στο οποίο θα διαβιβαστεί, μέσω των νομικών εκπροσώπων του Δήμου, η μήνυση του Δασαρχείου Καβάλας. «Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είναι ένα μεγάλο «ατού» για εμάς», σχολίασαν η δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ