-Η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας επέλεξε το πιο δύσκολο, αλλά φθηνότερο σενάριο, για την υλοποίηση του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ψηφιακών υπηρεσιών, Γιώργος Μιχαηλίδης. Ρωτήθηκε, στην τελευταία συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, αν το σενάριο αυτό θα είναι αποτελεσματικό. Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα κάτι τέτοιο, αν δεν εφαρμοστεί στην πράξη η συγκεκριμένη επιλογή. Επομένως, η δημοτική Αρχή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

-Το ζήτημα είναι, ωστόσο, το κριτήριο με το οποίο έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου σεναρίου. Δηλαδή, να αναλάβει ο Δήμος Καβάλας την πλήρη διαχείριση του προγράμματος και να μην αναθέσει τμήμα, ή όλο το «πακέτο», σε εξωτερικό συνεργάτη (ανάδοχο). Ο αντιδήμαρχος δεν ανέφερε στην απάντηση που έδωσε στο ερώτημα γιατί ελήφθη η παραπάνω απόφαση, αν οι αρμόδιες Υπηρεσίες μπορούν να υποστηρίξουν το πρόγραμμα και αν η δημοτική αστυνομία θα ανταποκριθεί στο έργο του ελέγχου. Είναι αρκετή, είπε, η προμήθεια του κατάλληλου λογισμικού και το πρόγραμμα θα δουλέψει απρόσκοπτα. Μάλλον έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο προσωπικό του Δήμου, την τεχνογνωσία και εμπειρία του, ή τον διακρίνει η αισιοδοξία και η «άγνοια κινδύνου» ως νέος δημοτικός σύμβουλος.

-Βεβαίως, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, δεν θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στον Δήμο και ειδικότερα στην πόλη της Καβάλας, Είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που θα χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική διαχείριση του συστήματος. Η προμήθεια του καλύτερου λογισμικού, δεν αποτελεί το εχέγγυο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το πρόγραμμα θα χειριστούν υπάλληλοι του Δήμου, που έχουν σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία, αλλά όχι στην αποτυχία! Διότι, μία πιθανή αποτυχία θα βαρύνει την δημοτική Αρχή, για την επιλογή που έκανε.

-Ο Γ. Μιχαηλίδης αισθάνεται σίγουρος για τον εαυτό του και δεν χρειάστηκε να ζητήσει την άποψη των εκπροσώπων των άλλων παρατάξεων. «Είναι δυνατό να σας ρωτήσω ποιο λογισμικό θα προτιμήσω;», είπε. Σαφώς και δεν έχει νόημα να συζητήσει με την «αντιπολιτευόμενη» πλευρά για το λογισμικό. Αυτό θα το κάνει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Οφείλει, όμως, να συζητήσει γιατί ο Δήμος Καβάλας θα αναλάβει την διαχείριση της ελεγχόμενης στάθμευσης και δεν θα συνεργαστεί με ανάδοχο. «Θα συζητούσαμε, μόνο αν επιλέγαμε την ανάθεση σε ανάδοχο», ανέφερε. Δηλαδή, η συζήτηση θα αφορούσε τον ανάδοχο και όχι τον τρόπο διαχείρισης του συστήματος. Φοβήθηκε, μήπως, ότι θα τον επηρεάσει αρνητικά μία συζήτηση με την «αντιπολιτευόμενη» πλευρά;

-Τελικά, τον επηρέασε η κριτική που έγινε από μερίδα της «αντιπολίτευσης» και των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Άλλαξε γνώμη και πήρε την απόφαση να «τρέξει» ο Δήμος την ελεγχόμενη στάθμευση. Ας μας συγχωρήσει ο αντιδήμαρχος, αλλά δεν είναι επιχείρημα ότι δέχτηκε αρνητική κριτική και αναγκάστηκε να αλλάξει την γνώμη του. Εάν πιστεύει στις δυνατότητες του Δήμου και θεωρεί πως θα εξασφαλίσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να στηρίξει την επιλογή του, με επιχειρήματα και ανεξαρτήτως της κριτικής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ